Nieuwe Vox over de kracht van sport

15 sep 2016

De nieuwste Vox, die vanaf vandaag in de bakken ligt, staat in zijn geheel in het teken van sport. Aanleiding is het vijftigjarig bestaan van het Radboud Sportcentrum.

Wat doet sport met een lichaam? Of specifieker: met belangrijke organen zoals hart, longen, brein en spieren? In de nieuwste Vox leggen wetenschappers het haarfijn voor je uit. Het artikel is een sneak preview van het symposium dat op vrijdag 30 september door het Radboud Sportcentrum wordt georganiseerd en in het teken staat van de kracht van sport. Met het symposium viert het sportcentrum zijn vijftigjarig bestaan.

Het Radboud Sportcentrum begon vijftig jaar geleden met een bescheiden onderkomen aan de rand van de campus. Nu is het, op Groningen na, het grootste sportcentrum van het land. Een belangrijk moment voor het sportcentrum was de verhuizing in 2003, waarna het aantal klanten enorm toenam. In de Vox een historisch verhaal over het wonder van die groei.

Papendal
Daarnaast gingen we voor het nieuwe nummer langs op Papendal, waar handballer en Radboudstudent Danique Boonkamp traint met haar medespeelsters van de Handbalacademie. Zij krijgen daar steeds vaker te maken met technologische hulpmiddelen. Hoe dragen die bij aan de sportprestatie?

Terug naar Nijmegen: hardloopstad bij uitstek. Met de Zevenheuvelenloop, de Marikenloop en de Batavierenrace heeft Nijmegen meerdere hardloopevenementen van formaat in huis. Dat is voor een groot deel te danken aan studenten. Waarom lees je in Vox.

En verder: portretten van studerende sporters (of sportende studenten), met onder andere Lianne Tan, die het tot de Spelen van Rio schopte. Ook: een quiz, waarmee jij jouw kennis kan testen van de Nijmeegse studentensport. En voor wie niet van zweten houdt, geven we tips hoe je met minimale inspanning toch fit blijft.

De Vox vind je op de gebruikelijke plekken op de campus, of je leest hem digitaal.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!