Nijmeegse Nieuwe (2): Puck

25 aug 2020

Eerstejaars Communicatiewetenschap Puck van Pinxten (18) heeft geen haast om een kamer te vinden. Van Nijmegen heeft ze een positieve indruk.

‘Ik ben erg blij om te beginnen met studeren. Sinds maart heb ik eigenlijk niks meer hoeven doen, dus de afgelopen periode was best eentonig. Het is erg jammer hoe we ons laatste jaar van de middelbare school hebben afgesloten. Of ik heb gedacht aan een tussenjaar? Totaal niet, dat lijkt me sowieso saai.

‘Het begin van de introductie was even wennen, want niemand wist precies hoe alles werkte. Je merkt wel dat de organisatie echt probeert er iets leuks van te maken. We hadden bijvoorbeeld gisterenavond een digitale pubquiz, daar deden de organisatoren echt hun best voor.

‘Het is jammer dat de colleges vooral digitaal zijn. Ik hoef slechts een dag per week naar de campus te komen, volgens mij in ieder geval tot december. Daarom heb ik ook geen haast om een kamer te vinden, al is dat wel mijn plan. Als ik op kamers ga, vind ik het belangrijk dat dat in een gezellig huis is.

‘Mijn indruk is dat Nijmegen een heel leuke stad is. Veel meer een studentenstad dan Den Bosch, waar ik vandaan kom. Dat verschil merk ik wel, bijvoorbeeld bij het uitgaan. In Den Bosch zou ik daarom ook nooit kunnen studeren.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!