Nijmeegse Nieuwe (3): Bjorn

26 aug 2020

Bjorn Spaan (17) is gefascineerd door sociale media en gaat daarom Communicatiewetenschap studeren. De Nijmegenaar koos voor zijn geboortestad omdat de opleiding in andere steden te grootschalig is.

‘Ik ben geboren en getogen in Nijmegen, hier naar school geweest, nu ga ik er dus ook studeren. Nijmegen is echt een leuke stad en mijn familie en vrienden wonen hier. Bovendien vond ik de opleiding communicatiewetenschap in Nijmegen het leukst. In andere steden, Rotterdam en Utrecht, is de studie wat groter. Dat je hier kleinere groepen hebt, lijkt me erg chill.

Ik heb Communicatiewetenschap gekozen omdat ik marketing en sociale media erg interessant vind. Ik vind het leuk om te kijken hoe je mensen kunt beïnvloeden via sociale media. Daar vind ik deze studie het best bij passen.

Bedrijven helpen om een social media strategie op te zetten, lijkt me later wel wat. Voor mijn profielwerkstuk ben ik ook bij iemand langs geweest die dat voor z’n werk deed, die bedrijven hielp om een stapje extra te zetten op sociale media. Sociale media veranderen erg snel en veel bedrijven lopen daarin achter.

Op welke sociale media ik zelf zit? Instagram, Snapchat, YouTube, dat soort platforms. Daar zit ik alleen voor mezelf op, ik ben nog niet beroepsmatig bezig met sociale media.  Ik let soms wel op welke advertenties ik krijg. Op je feed zie je dan advertenties van een bedrijf dat je een paar uur geleden online hebt bezocht. Hoe dat werkt, vind ik heel grappig.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!