Nijmeegse Nieuwe (3): Payton McNeil

01 feb 2019

Meer dan 200 internationale studenten uit alle werelddelen arriveren deze week in Nijmegen. Ze beginnen met de winterintroductie. Vandaag: de Amerikaanse Payton McNeil, die naar Nijmegen komt vanwege de rijke historie, en om door Europa te reizen.

Samen met ongeveer tweehonderd andere studenten is Payton McNeil (20) deze week in Nederland aangekomen voor de introductieweek. Hij gaat vakken volgen bij Filosofie, Theologie en Religiestudies.

‘Ik geniet van de tijd met deze nieuwe groep’, vertelt hij. ‘Mijn medestudenten zijn goed gezelschap.’ Vooral het ontmoeten van zo veel verschillende nationaliteiten spreekt hem aan.

‘Mijn eerste indruk is dat er warme, gastvrije mensen zijn hier.’

‘Mijn eerste indruk van Nijmegen is dat het een plek is met een rijke historie, met warme en gastvrije mensen’, zegt McNeil. Hij vond het interessant om de opbouw van de stad en de typische Nederlandse architectuur te bekijken, want eerder studeerde hij civiele techniek. Nijmegen is de oudste stad van Nederland. ‘Ik vond het ook interessant dat de stad geografisch belangrijk was tijdens de Tweede Wereldoorlog.’

Mumford and Sons
Daarnaast is Nijmegen klein in vergelijking met andere Nederlandse steden zoals Amsterdam. Toch is er voldoende levendigheid. ‘Je kunt hier de hectiek van een metropool ontwijken, maar ook een energiek leven leiden.’

Omdat McNeil van een ander continent komt, heeft hij ook zin in de reizen die hij kan maken door Europa. ‘Ik heb al het een en ander gepland,’ zegt hij. ‘Tripjes naar Noorwegen en Ierland.’ Hij kijkt vooral uit naar een paar concerten, waaronder dat van Mumford and Sons, in Noorwegen.

McNeil maakt zich wel zorgen om de overgang van het Amerikaanse onderwijssysteem naar het Europese. Uiteindelijk hoopt hij zijn kijk op de huidige wereld te verbreden, en hier in de toekomst te kunnen blijven.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!