Nijmeegse Nieuwe (4): Elias

28 aug 2021

Rechten- en economiestudent Elias Balke (18) was van plan om in Groningen te gaan studeren, maar kwam door een te late inschrijving in Nijmegen terecht.

‘In juli kreeg ik bericht dat ik me te laat aan de universiteit van Groningen had ingeschreven. Ik moest daarom op zoek naar een alternatief. Ik probeerde het maar bij de Radboud. Na slechts één mailtje kreeg ik al te horen dat ik in september in Nijmegen mocht beginnen.

Ik was alleen nog nooit in Nijmegen geweest; ik hoorde via anderen dat het een leuke stad was, maar meer niet. Ik word deze week dus echt in het diepe gegooid. Maar het bevalt me goed. De eerste dagen heb ik het naar m’n zin gehad. Ik zit in een leuke groep met gezellige mensen.

Tot nu toe heb ik alleen nog niet veel van de stad gezien, want we hebben eigenlijk elke dag gefeest. Donderdagavond gingen we langs bij dispuut THOR en woensdag waren we bij een après-ski-feest. Vandaag is pas mijn eerste dag op de campus, maar het ziet er veelbelovend uit.

Op kamers gaan lijkt me wel wat, want ik moet uit Zwolle komen en vind het hier veel te gezellig. Maar ik kijk het even aan. Ik voel geen druk om te zoeken, dus ik zie wel hoe het loopt.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!