Nijmeegse Nieuwe (4): Isabelle

27 aug 2020

Isabelle Geoffroy (21) is eerstejaars Comparative European History en komt uit Kopenhagen. Ze volgde haar vriendje naar Nederland.

‘Ik vond het nog wel eventjes spannend of ik gewoon naar Nijmegen kon komen. Ik kom uit Denemarken – ik ben ook half Frans trouwens – en dat is natuurlijk dichtbij, maar je weet natuurlijk nooit of de grens toch weer dicht gaat. Gelukkig ging mijn vlucht gewoon door.

Ik heb wel even getwijfeld of ik niet toch in Kopenhagen zou blijven, want ik kreeg ook net een appartement daar. Toch heb ik alles achter me gelaten en ben vertrokken.

Wat daarbij meespeelt is dat ik een Nederlands vriendje heb. We hebben elkaar ontmoet toen ik backpackte in Azië, daarna is hij in Kopenhagen komen studeren. Nu kom ik naar Nederland, dat is wel zo eerlijk, haha. We wonen niet samen hier, ik heb een kamer op Hoogeveldt. Het leek me fijn om ook mijn eigen dingen te hebben en zelf nieuwe mensen te kunnen leren kennen.

Zondag heb ik mijn mentorgroepje voor het eerst online gezien, en samen bekeken we de opening van de introductie. De lezing van astronaut André Kuipers was erg inspirerend vond ik: volg je droom!’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!