Nijmeegse Nieuwe (6): Mattew

31 aug 2021

Chemiestudent Mattew McFarlane (18) komt uit Zuid-Afrika en woont al zijn hele leven in Dubai, maar kiest voor zijn studententijd voor Nijmeegse gezelligheid.

‘Hoewel ik van plan was om in Groot-Brittannië te gaan studeren, zit ik nu in Nijmegen. Engeland bleek namelijk wat te duur. Maar ik heb zeker geen spijt van mijn keuze. Nijmegen heeft me verrast. Sinds twee weken woon ik op kamers aan de Sint Canisiussingel. Daar wonen ook veel andere internationals, dus dat is erg gezellig.

Wat mij vooral opvalt aan de stad zijn de oude elementen, de vele fietsen en dat iedereen zo ‘international-friendly’ is: iedereen spreekt Engels en past zich in een gesprek aan. Dat is heel fijn.

Tot nu toe heb ik een geweldige week. Het is een goede manier om mensen te leren kennen en de activiteiten zijn leuk. De band tussen de studiegenoten onderling is top. Onze groep is Team Elmo – dat zie je aan mijn haarband, natuurlijk – en een andere groep Team Koekiemonster. We proberen elkaars knuffels te stelen. Die kunnen de tegenstanders dan alleen terugkrijgen door iets in te ruilen, zoals koekjes.

De komende periode wil ik graag Nederlands gaan leren. Afrikaans en Nederlands mogen dan best op elkaar lijken, helaas heb ik nooit goed Afrikaans leren spreken. Dat wordt dus nog even aanpoten.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!