Nijmeegse Nieuwen (1): Paula en Femke

24 aug 2021

Paula (18) en Femke (17) hebben zich ingeschreven voor de studie Molecular Life Sciences. Ze kennen elkaar nog geen 24 uur.

Voor een photoboot op de introductiemarkt trekken eerstejaars Paula en Femke gekke bekken. Aan de manier waarop ze samen poseren lijken de twee al lange tijd hartsvriendinnen te zijn, maar niets is minder waar. ‘We kennen elkaar pas sinds gisteren, we zitten in hetzelfde introgroepje’, legt Paula uit.

De twee studentes hebben zich ingeschreven voor de studie Molecular Life Sciences, een combinatie van biologie en scheikunde. ‘Ik vind beide vakken leuk’, zegt Paula. Femke twijfelde tussen de studie Molecular Life Sciences en Biomedische Wetenschappen, maar voor die laatste studie werd ze uitgeloot.

De eerstejaars vinden hun introgroepje heel leuk. ‘Straks gaan we vossenjacht spelen’, zegt Femke, die al in Nijmegen woont en niet op kamers gaat – haar vriendin doet dat wel. ‘En morgen gaan we zwemmen. Dat is geen officiële introductieactiviteit, maar dat hebben we met ons introgroepje bedacht. Maar nu moeten we snel naar het Huygensgebouw, voor we de rest van ons groepje kwijt zijn!’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!