Nijmeegse Nieuwe (2): Minna

25 aug 2021

De Deense Minna Dahl (26) overwoog even om in Utrecht te gaan wonen, maar Nijmegen bleek toch leuker dan gedacht.

‘Het is niet beledigend bedoeld hoor, maar ik was een beetje bang dat er in Nijmegen niet zoveel te doen was. Daarom heb ik even overwogen om in Utrecht te gaan wonen en op en neer te reizen. Maar ik kwam er al snel achter dat mijn beeld niet klopte. Er gebeurt veel en de omgeving is mooi. Ik geniet er nu al van om gewoon rond te lopen en alle oude gebouwen in me op te nemen. Eigenlijk heeft Nijmegen alles wat grote steden ook hebben, maar dan op een kleinere schaal.

Mijn vriend is met mij mee verhuisd naar Nederland. Hij werkt al, maar vanuit huis, en is dus flexibel qua locatie. We waren dan ook erg blij dat we een huurappartement hebben weten te bemachtigen. Dat was echt een opluchting. We hebben volgens mij geluk gehad, als ik de verhalen mag geloven over de woningmarkt.

Ik heb speciaal gekozen voor een master psychologie in Nijmegen omdat je je hier kunt specialiseren in gedragsverandering. Tijdens mijn bachelor, in Odense, heb ik daar vooral veel theorie over gehad, hier hoop ik het ook toe te gaan passen tijdens een praktijkstage.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!