Studenten zamelen hele jaar geld in voor onderzoek naar kanker

11 nov 2022

Een groep studenten gaat dit collegejaar geld inzamelen voor onderzoeken naar kanker. De Radboud Universiteit is de tweede onderwijsinstelling in Nederland die hier nu een speciaal studentenbestuur voor heeft.

Dat bestuur van acht studenten gaat onder de noemer Students Fight Cancer – samen met het Radboud Oncologie Fonds (ROF) – allerlei inzamelacties voor studenten opzetten. Of studenten gesponsord gaan hardlopen, een pubquiz organiseren met hun vereniging of gewoon geld doneren: alles is mogelijk.

Het doel: gedurende het hele collegejaar zo veel mogelijk geld inzamelen, om zo onderzoek in het Radboudumc te ondersteunen en mensen die de diagnose kanker krijgen te helpen.

De studenten die zich gaan inzetten voor de geldinzameling. Eigen foto

Tweede studentenstad

Geneeskundestudent Peep Simons (23) is een van de bestuursleden die zich naast zijn studie bezighoudt met het initiatief. Er staan al een fietswedstrijd en veilingen op het programma. ‘Heel leuk én zinvol is het. We zitten nog in de beginfase, dus we zijn vooral bezig met studenten enthousiast krijgen’, vertelt de voorzitter.

De actie is nog nieuw in Nijmegen. De Radboud Universiteit is na Maastricht de tweede Nederlandse universiteit die het initiatief heeft opgezet. De bedoeling is dat uiteindelijk alle studentensteden mee gaan doen. Simons: ‘Het ROF merkte dat het moeilijk was om de doelgroep studenten te bereiken én tot actie aan te sporen. Dat gaan wij dus nu proberen.’

Een streefbedrag heeft de nieuwe vereniging eigenlijk niet. ‘Het doel is het net zo goed, zo niet beter, te doen als Maastricht’, grapt Simons. ‘Nee hoor, we zijn bescheiden. Al het geld is welkom en we zijn blij met iedere euro.’

Dit artikel van Marieke Smid verscheen eerder in De Gelderlander.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!