Oliebollen eten voor het popkoor

12 dec 2016

De oliebollenkraam trekt deze week weer over de campus. De jaarlijkse oliebollenactie haalt dit jaar geld op voor popkoor Plica Vocalis, dat op gaat treden in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc.

De oliebollenweek loopt tot en met donderdag. Onder meer hoogleraren en bestuurders van de universiteit staan als verkoper in de kraam op de campus. Iedereen in de regio kan deze week een bestelling plaatsen, die ter plekke wordt afgeleverd.

Een bedrag van 2.000 euro gaat naar een optreden van studentenpopkoor Plica Vocalis. Met dat geld kan het koor optreden in De Lindenberg. Als maatschappelijke tegenprestatie gaat het koor in het voorjaar een optreden verzorgen in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc.

Popliedjes
Plica Vocalis bestaat dit jaar 25 jaar en richt zich op bekende popliedjes. Voorzitter Wouter van Weert: ‘Ik ben blij dat er kansen zijn om als groep iets terug te doen voor de maatschappij. Het koor hoopt kinderen met een zogenaamd ‘powerrepertoire’ kracht te geven voor hun herstel.’ Vanavond om 18.30 uur treedt het koor op in de Refter.

Vandaag staat de oliebollenkraam voor het ziekenhuis. Morgen verhuizen de oliebollenbakkers naar de achterzijde van het Huygensgebouw. Woensdag en donderdag staan ze voor het Cultuurcafé. De oliebollen kosten 90 cent per stuk.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!