Ook studenten die geen introductie lopen welkom op introfestival: 2000 kaarten in de verkoop

28 jul 2023

Het introductiefestival, dé afsluiter van de introductieweek, is dit jaar voor het eerst ook toegankelijk voor ouderejaarsstudenten. Naar verwachting zal het festival zo’n achtduizend studenten trekken.

Waar de afgelopen jaren het introfestival vanwege corona was verdeeld over meerdere dagen, of er zelfs helemaal geen feestelijke afsluiter was, is het festival dit jaar weer terug als vanouds met één afsluitend festival. Zo’n achtduizend studenten zullen op de voorlaatste dag van de Radboud Intro samenkomen in Park Brakkenstein.

Voor het eerst zijn niet alleen eerstejaars, mentoren en introductiecommissies welkom. Ook ouderejaarsstudenten zijn uitgenodigd, zo liet de Radboud Universiteit gisteren op verschillende social mediakanalen weten. Er zijn tweeduizend kaarten gereserveerd voor studenten die zelf géén intro lopen. Oud-studenten, studenten van de HAN en andere externen kunnen eveneens een ticket kopen.

Veel verzoeken

‘We krijgen ieder jaar veel verzoeken van verenigingen die tijdens de introductieweek meehelpen met bepaalde activiteiten of op de intromarkt staan, maar niet op het festival mogen komen’, licht introductiecoördinator Dionne Aldus toe. ‘Zij vragen ons dan of ze niet toch naar het festival mogen. Daarnaast kregen we de afgelopen jaren veel vragen van studenten die door de coronabeperkingen dingen hebben moeten missen. Zij willen het gemiste feest graag nog eens inhalen.’

‘Studenten willen het gemiste feest graag inhalen’

‘Omdat we dit jaar in Park Brakkenstein toch een groot terrein hebben, dacht we: waarom niet. Er mogen maximaal achtduizend mensen het terrein op’, gaat Aldus verder. ‘Vandaar dat we ook kaarten voor andere studenten beschikbaar hebben gesteld.’

Twee jaar terug vond het festival plaats bij evenementenlocatie De Vasim, in verband met de coronabeperkingen die nog golden in het voorjaar. Het festival was opgesplitst over meerdere dagen. Het jaar ervoor was er een vergelijkbare constructie, waarbij het festivalterrein bij De Honig lag. Dit jaar is gekozen voor een locatie dichter bij de universiteit.

Zesduizend studenten

In totaal worden er dit jaar dus een kleine achtduizend studenten verwacht. Ruim vierduizend (verwachte) reguliere introlopers, zo’n 1.300 mentoren en introductiecommissieleden én dus tweeduizend extra dagbezoekers. Op het programma staan onder andere techno-dj Gladde Paling en muziekgroep Turfy Gang. Ook zijn er een silent disco, rolschaatsdisco en een cultureel podium met verschillende acts.

Kaarten zijn sinds gisteren te koop via de website van de Radboud Universiteit en kosten 7,50 euro. De introductieweek is van 20 tot en met 27 augustus.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!