Op congres in India of rijden naar de Noordkaap

09 jul 2015

Naar Berlijn, India of Boedapest. Wat ga jij doen deze zomer? Vox polste studenten op de campus over hun vakantieplannen.

Foto: NASA's Marshall Space Flight Center's photostream, Creative Commons
Foto: NASA’s Marshall Space Flight Center’s photostream, Creative Commons
Foto: Pim Muller
Claudius Müller. Foto’s: Pim Muller

Met acht vrienden in Berlijn

In de hal van het Huygensgebouw zit Claudius Müller (20), een Duitse derdejaarsstudent natuurkunde. Hij geniet even van het moment, want de laatste tentamens zijn net achter de rug en hij heeft zojuist zijn bachelorscriptie ingeleverd. ‘Morgen nog het eindgesprek, en dan heb ik als het goed is mijn bachelor binnen’, zegt Müller. Volgende week gaat hij naar zijn ouderlijk huis in Berlijn. Maar dan zonder ouders, die zijn op vakantie. ‘Ik ga met acht vrienden uit Nijmegen naar Berlijn voor een klein weekje, waar ze dus bij mij thuis kunnen logeren’. Müller bezoekt ook de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. ‘Daar wil ik niets van missen’. Daarna gaat hij nog met zijn vriendin naar zijn ouders in Berlijn.

Foto: Pim Muller
Willanka Kapelle

Naar het Sziget festival in Boedapest

Willanka Kapelle (20), tweedejaarsstudent geneeskunde, heeft net een herkansingstentamen gehad. ‘Ik ben even aan het bijkomen’, zegt ze. Vakantie heeft ze nog niet, want 22 juli is er nog een herkansing, maar ze kan nu wel wat rustiger aan gaan doen. Op 7 augustus pakt ze met twee vrienden (van de universiteit) de trein naar Boedapest, om daar de volledige week van het Sziget festival mee te pakken. Een glimlach verschijnt op het gezicht van de studente, ze heeft er zin in. ‘Limp Bizkit wil ik heel graag zien, maar verder is er voor een rock- en metalfan niet zo veel. Ik wil dus vooral dingen gaan ontdekken’, aldus Kapelle. Andere plannen? ‘Ik ga ook een beetje werken. Ik kom uit de Betuwe, dus ik ga wat dagen aardbeien en pruimen plukken. Heel boers, haha’.

Toeren in een busje

Foto: Pim Muller
Joost Pleune

Op zoek naar alfastudenten in het Spinozagebouw treffen we Joost Pleune (21), een derdejaars student scheikunde. Zijn vakantie is al begonnen, hij is in het gebouw om mee te doen aan een experiment van het Behavioural Science Institute. ‘Ik ga dit wat vaker doen de komende weken, het is handig bijverdienen’, zegt Pleune. De 21-jarige student heeft uitgebreide vakantieplannen. Op 27 juli stapt hij met zes vrienden van zijn opleiding in een gehuurd minibusje, waarmee ze twee weken lang rond gaan reizen. ‘We beginnen in Polen en maken van daaruit een grote boog langs Kroatië, Slowakije, Oostenrijk en Duitsland’, aldus Pleune. Een paar dagen na thuiskomst vertrekt hij met zijn familie ook nog naar Zwitserland, waar hij in alle rust bij kan komen van de rondreis.

Twee weken naar India

In een vrijwel leeg CultuurCafé zitten Eef van den Berg en Maite Huiskamp aan de koffie. Beiden zijn derdejaars sociale geografie en zitten komend jaar in het bestuur van United Netherlands. Van den Berg zit dit jaar ook al in het bestuur en is in het CultuurCafé om een pauze te nemen van haar kantoordag. Voorlopig heeft ze nog geen vakantie, maar daar heeft ze geen moeite mee. ‘Ik ben niet zo goed in vakantie’, zegt ze. Ze wil op 9 augustus twee weken naar India voor een congres op haar vakgebied, wat dan tegelijk haar vakantie moet worden. ‘Ik hoor binnen een week of ik ben toegelaten’.

Foto: Pim Muller
Eef van den Bergh (links) en Maite Huiskamp

Huiskamp heeft het nog druk met haar scriptie, die komende dinsdag af moet zijn. Dan begint voor haar de vakantie. Volgende week vertrekt ze meteen met haar vriend voor een reis met de auto naar de Noordkaap. ‘Via Zweden rijden we omhoog, misschien pakken we nog een beetje Finland mee, maar ik wil vooral veel van Noorwegen zien’, aldus Huiskamp. ‘Het lijkt me ontzettend mooi daar, echt zo’n plek waar je een keer geweest moet zijn’. Het is natuurlijk wel een flink stuk rijden naar het meest noordelijke gebied van Europa, dus verwacht Huiskamp een kleine vier weken weg te zijn. / Pim Muller

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!