Dossier

Overlast? Meld het!

26 mrt 2012

Sla een krant open of zet een journaal aan en daar zijn ze weer. Je kunt simpelweg niet om ze heen. En ze zorgen voor overlast, laten we dat niet vergeten. Maar goed dat er een speciaal meldpunt in het leven is geroepen. We hebben het dan natuurlijk over het meldpunt Ministeroverlast.

Ziet u deze personen overlast veroorzaken? Meld het.Financiële schade, slapeloze nachten en verloedering van het bestuurswerk, het is maar een greep uit de problematiek die onder studenten wordt veroorzaakt door het gedrag van ministers- en staatssecretarissen. Op de door Nijmeegse studenten gelanceerde website http://www.ministermeldpunt.nl/ kunnen studenten anoniem hun hart luchten.

Knipoog
‘De site is natuurlijk gemaakt met een knipoog naar het Meldpunt Midden- en Oosteuropeanen van de PVV’, verklaart Patrick Verleg, assessor bij de bètafaculteit. Hij bouwde de website – die ook qua vormgeving als twee druppels water lijkt op het beruchte PVV-meldpunt –   in samenwerking met studenten van de facultaire studentenraad, als ludieke actie om aandacht te vragen voor landelijke maatregelen als de harde knip en de langstudeerboete.

Invoerveldje
Het meldpunt is nu een paar weken online en zeker de eerste paar dagen liep het storm. Verleg: ‘We zitten nu ongeveer op honderdzestig reacties, afkomstig uit het hele land. Wat me opvalt is dat de meeste reacties goed beargumenteerd zijn. Het invoerveld is klein, maar we krijgen hele betogen binnen. Sommige verhalen zijn grappig, anderen vooral boos.’

Petitie
Wat te doen met de binnengekomen gegevens? ‘Daar ben ik nog niet over uit’, zegt Verleg. ‘We hebben de site in een opwelling gebouwd, in feite als grap. Maar ik verbaas me over de reacties en er zitten treffende, schrijnende gevallen van pech en persoonlijk leed tussen. Wellicht, als we nog meer reacties binnenkrijgen, is het zinvol om ze te bundelen en als petitie aan te bieden. Dat zien we als het zo ver is.’ / Mark Merks

Deze site is gebouwd om aandacht te vragen voor landelijke maatregelen die invloed hebben op het studentenleven en op de manier waarop universitaire medezeggenschapsorganen zich inzetten om studentenbelangen te behartigen. Vandaag is het de Dag van de Medezeggenschap. Alle facultaire studentenraden profileren zich. Zie voor meer informatie deze link.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!