Politieke kopstukken gaan in gesprek met studenten van de Radboud Universiteit

31 okt 2023

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert De Gelderlander samen met studieverenigingen gesprekken met acht kopstukken van de grootste politieke partijen. Henri Bontenbal (CDA) bijt dinsdag het spits af.

De tien politieke partijen die half september in de peilingen op meer dan vier zetels stonden zijn door De Gelderlander, studentenvakbond AKKU en studieverenigingen ismus en BOW uitgenodigd om naar Nijmegen te komen. De PVV en Partij voor de Dieren sloegen de uitnodiging af. VVD, GroenLinks-PvdA en NSC sturen de nummer twee op de kieslijst.

Vijf thema’s

Journalisten van De Gelderlander gaan de politici ondervragen op vijf thema’s: klimaat, bereikbaarheid, natuur en landbouw, woningbouw en het belang van de regio. Studenten die zich aanmelden om aanwezig te zijn bij de gesprekken mogen vanuit de zaal vragen stellen.

Henri Bontenbal (CDA) is dinsdag de eerste gast. Daarna volgen nog lijsttrekkers Caroline van der Plas (BBB), Rob Jetten (D66), Lilian Marijnissen (SP) en Mirjam Bikker (CU). Voor de VVD komt nummer twee Sophie Hermans, Esma Lahlah komt namens GroenLinks-PvdA en Nieuw Sociaal Contract (de partij van Pieter Omtzigt) vaardigt Nicolien van Vroonhoven af.

Wie aanwezig wil zijn bij de debatten kan zich aanmelden via de site van ismus. Pas na aanmelding wordt aan de gasten de locatie van het gesprek bekendgemaakt.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!