Quarantainecolumn (5): Nintendo Switch

29 apr 2020

Binnen blijven, online colleges volgen, sociale onthouding. Hoe doen studenten dat? In deze wisselcolumn schrijven studerende medewerkers van Vox over hun leven in tijden van corona. Julia Vosmeijer, bachelorstudent Engelse Taal & Cultuur, is vergroeid met haar Nintendo Switch.

Ik zag mezelf nooit als een “gamer”. Toen ik klein was, had ik een Nintendo DS en een Nintendo Wii waarop ik vooral Mario spelletjes speelde. Verder kon ik uren besteden aan villa’s bouwen in Sims op mijn computer. De titel “gamer” leek meer voor mensen, vooral jongens, die andere spelletjes speelden op andere systemen, zoals de Playstation of de Xbox.

Toen we een paar weken terug met z’n allen in quarantaine gingen, begon het bij mij te kriebelen. Al mijn vakanties en concerten waren gecanceld, waardoor ik ineens veel geld terugkreeg. Na een paar dagen wikken en wegen besloot ik een Nintendo Switch aan te schaffen. Ik was duidelijk niet de enige, want ze waren bijna overal uitverkocht.

Het lijkt erop dat meer mensen interesse beginnen te krijgen in videogames, nu we allemaal binnen zitten. Vooral Nintendo, een bedrijf dat vaak meer toegankelijke, familievriendelijke games produceert, plukt hier de vruchten van. Ik denk dat escapisme de meest prominente rede hiervoor is. Onze normale routines zijn compleet veranderd en onze levens zijn niet meer zo spannend als voorheen. Daarom is het bijvoorbeeld heel aantrekkelijk om op een paard door Hyrule te galopperen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Het spel dat ongetwijfeld het meest populair is tijdens de quarantaine is Animal Crossing: New Horizons. In dit spel land je op een onbewoond eiland dat je langzamerhand naar eigen smaak vormgeeft. Het wordt zelfs als een middel tegen angst en onrust gezien, omdat je de dagen vult met rustgevende activiteiten zoals vissen en bloemen planten.

Door The Legend of Zelda: Breath of The Wild heb ik de artistieke waarde van videogames leren waarderen. De soundtrack van dit spel is bijvoorbeeld beter dan een groot deel van de series en films die ik heb gezien. Ook ben ik er achter gekomen dat gamen echt een vaardigheid is. Jammer alleen dat ik er nog niet zo goed in ben. Maar het ziet er naar uit dat ik nog voldoende tijd krijg om te oefenen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!