Radboud Rogue verplaatst

02 mei 2013

De posters waren al gedrukt, de kaartverkoop al begonnen en toen kreeg de organisatie van Radboud Rogue het bericht dat het niet mag doorgaan op 16 mei. Op die dag vindt namelijk ook Radboud Rocks plaats. De campusbeveiliging vindt de veiligheidsrisico’s voor twee festivals zo dicht bij elkaar te groot.

Foto: Avarty
Foto: Avarty
Het festival is nu verplaatst naar 21 mei.Tot teleurstelling van organisator Kess Marks. ‘Vooral omdat we al helemaal klaar waren met de campagne. We hadden al een team geregeld dat de flyers zou uitdelen.’ Een andere locatie was geen optie meer. Marks: ‘Alle grote locaties in Nijmegen waren al bezet. Dus zijn we gaan kijken naar een andere datum, wat nog heel moeilijk was. De nieuwe datum moest sowieso wel in de buurt zijn van 16 mei. Anders is het doel van ons festival weg.’ Radboud Rogue zou een alternatief festival zijn voor Radboud Rocks voor mensen die óf geen kaartje hadden voor Rocks óf de voorkeur geven aan een andere soort muziek. Het festival zal nu plaatsvinden op dinsdagavond 21 mei. Nog steeds in het Huygensgebouw. Marks verwacht – positief puntje – dat er nu meer kaartjes voor het festival verkocht gaan worden, omdat iedereen er nu naartoe kan. Ook studenten en medewerkers die naar Radboud Rocks gaan, melden zich misschien. Aan de andere kant vindt ze het jammer dat het festival nu op een dinsdag is in plaats van op de uitgaansavond donderdag. Marks: ‘Alhoewel er op vrijdagochtend natuurlijk net zo goed colleges zijn als op woensdagochtend.’ Of de bands Liquid Machine en Antillectual nog steeds op het podium staan, is nog onzeker. Marks: ‘We hebben ze wel gevraagd, maar het is nog niet zeker of ze op 21 mei ook kunnen.’ De universiteit heeft de organisatoren beloofd de drukkosten te vergoeden. / Soesja Verheijden Houd Voxweb in de gaten voor meer nieuws over Radboud Rogue.

0 reacties

  1. Radboud Rogue verplaatst naar 21 mei « ANS-Online schreef op 2 mei 2013 om 14:06

    […] Radboud Rogue, het alternatief voor het lustrumfestival Radboud Rocks, kan niet doorgaan op 16 mei. Campusbeveiligers vinden twee festivals op één dag teveel en daarom moet het feestje in het Huygensgebouw wijken naar een andere datum. […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!