Radboud Sports nog geen begrip op de campus

17 jun 2015

Radboud Sports leeft nog niet binnen de universiteit. Dat blijkt uit een rondgang bij drie chefs de mission van deelnemende faculteitenteams.

Radboud Sports
Sporters snakten vorig jaar naar een drankje door de hoge temperaturen. Foto: Marjolein van Diejen

Een sportdag waar alle faculteiten met elkaar de strijd aangaan. Dat is het idee van Radboud Sports, dat vrijdag voor de derde keer plaatsvindt. Het evenement heeft nog geen bijzondere status verworven op de universiteit, weinig studenten lijken er echt mee bezig te zijn. Vox sprak hierover met drie chefs de missions, die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van de sportteams van hun faculteiten, en Pieter Smits, organisator van Radboud Sports.

De drie chefs zijn het erover eens dat het niet erg handig is dat de sportdag in de tentamenweken valt. ‘Vrijwel iedereen heeft het natuurlijk druk op dit moment, studenten en docenten’, vertelt Wendy de Graaf, chef de mission van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. ‘Er is bovendien weinig aandacht voor het evenement vanuit studenten en studieverenigingen’, aldus De Graaf.

Goede sfeer
Ondanks het gebrek aan aandacht, leeft het evenement toch meer dan afgelopen jaar, vertelt Jade Heister, chef de mission van de bètafaculteit. Daar is Klaar Vernaillen, chef de mission van de faculteitencombinatie geesteswetenschappen het mee eens. ‘Vorig jaar moesten we bij drie sporten verstek laten gaan, dit jaar hebben we maar één team niet compleet’. Verder toont ze zich enthousiast over de sfeer die er op de sportdag heerst. ‘Ik ben dus heel blij dat het gewoon blijft’.

Ook Pieter Smits, organisator van Radboud Sports, is positief. ‘We hebben een aantal aanpassingen gedaan in het programma, zoals de invoering van een virtual bike race in plaats van een veldrit, en de finale wordt in een estafettevorm gehouden in plaats van op een stormbaan. Ik verwacht dat dit goed uit gaat pakken. Mooi is in ieder geval dat dit jaar alle acht faculteiten volop meedoen, dit was afgelopen jaar niet het geval. Een goede vooruitgang’, aldus Smits.

Onderwijsvrije middag
Een belangrijke toekomstige verandering is de bekendmaking van de datum, vervolgt Smits. ‘Dit jaar was die pas in januari, hierdoor waren wijzigingen in collegeroosters niet meer mogelijk. Voor volgend jaar is de datum nu al bekend en staat het evenement ook op de officiële kalender van de universiteit’, zegt Smits. ‘Waarschijnlijk gaat dat gepaard met een onderwijsvrije middag.’ Gaat het Radboud Sports de komende jaren lukken om uit te groeien tot een echte faculteitenstrijd? ‘Een evenement als dit heeft natuurlijk tijd nodig om groot te worden, daar gaan wat jaren overheen. Voor volgend jaar is in ieder geval een belangrijke stap gezet’. / Pim Muller

0 reacties

  1. Nina schreef op 17 juni 2015 om 18:24

    “…faculteitencombinatie geesteswetenschappen en letteren…” Huh?

    Ik denk dat jullie “… faculteitencombinatie Geesteswetenschappen, bestaande uit de Faculteit der Letteren en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen…” bedoelen?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!