Radboud Universiteit voor het eerst boven 20.000 studenten

03 okt 2017

De Radboud Universiteit is groter dan ooit: de universiteit telt nu bijna 21.000 studenten. Alle faculteiten groeien, behalve letteren. Dat maakt de universiteit vandaag bekend.

De vergrijzing in het zuiden en oosten van het land en de afschaffing van de basisbeurs zouden gezien kunnen worden als een bedreiging voor de Radboud Universiteit. Maar dat blijkt niet uit de groeicijfers: de universiteit groeit dit collegejaar harder dan het de afgelopen jaren gedaan heeft. 20.967 studenten staan per september ingeschreven en dat is 5,4 procent meer dan vorig jaar.

Dat is vooral te danken aan een grote instroom van bachelorstudenten. Die groep groeit met 7,9 procent. Ook telt de universiteit 1,1 procent meer masterstudenten dan vorig jaar. Een andere opvallende groeifactor: het aantal pre-masterstudenten is verdubbeld (van 409 naar 858).

Explosieve groei

Alle faculteiten groeien, behalve de letterenfaculteit (-1,1 procent). De managementfaculteit groeit explosief: daar staan maar liefst 499 studenten meer ingeschreven dan vorig jaar (groei met 13,8 procent). Rechten (7,9 procent), FNWI (7,6) en FFTR (6,2) volgen.

Volgens Ward Kelder, hoofd onderwijs bij management, is de groei van zijn faculteit vooral te verklaren door de groeiende populariteit van de premasters. Daarnaast is de numerus fixus bij bedrijfskunde opgeheven. Daardoor is vooral de Engelstalige variant van die opleiding gegroeid.

Eerstejaars

De Radboud Universiteit verwelkomt dit jaar het recordaantal van 5.282 eerstejaarsstudenten (15,5 procent groei). Knaller is, net als bij het totaal aantal ingeschreven studenten, de managementfaculteit. Daar studeren dit jaar 347 eerstejaarsstudenten meer dan vorig jaar, wat neerkomt op een groei van 37,6 procent.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!