Radboudtrui voor alle eerstejaars

17 jun 2014

Alle eerstejaarsstudenten krijgen in augustus gratis een rode trui met Radboud-logo. De afdeling Marketing & Communicatie hoopt daarmee studenten blij te maken én ziet de wandelende pr wel zitten.

Maar dan in het rood… Foto: Campusshop
Maar dan in het rood… Foto: Campusshop

Het idee voor ‘gratis hoodies voor alle eerstejaars’ werd geboren tijdens een debat over de communicatie op de Radboud Universiteit in maart van dit jaar. Studenten gaven aan graag een Radboud-trui te willen dragen, maar de prijs van 40 euro te hoog te vinden. Pim van Zanen, hoofd Marketing en Communicatie, beloofde ter plekke gratis hoodies aan de aanwezige studenten.

‘Wij willen graag dat studenten zich verbonden voelen met deze universiteit’, aldus Van Zanen. ‘Liefst zien we dat ze dat gevoel als alumnus nog steeds hebben. Hoe zichtbaarder de Radboud Universiteit, hoe meer RU-gevoel, hoe meer trots.’
Daarom krijgen alle naar verwachting meer dan drieduizend eerstejaars in augustus een gratis trui. Radboudrood, met het nieuwe logo erop (zonder ‘Nijmegen’ in de naam).

Ouderejaarsstudenten die ook een trui willen, kunnen die aanschaffen tegen gereduceerd tarief. ‘Ik denk aan een tientje, maar dat moeten we nog wel overleggen met de Campusshop’, aldus Van Zanen.

De intro-actie wordt betaald door het college van bestuur. Had het geld niet beter geïnvesteerd kunnen worden in onderwijs, zoals een verongelijkte student suggereert op Nultweevier.nl?

Van Zanen: ‘Als je bedenkt wat deze actie doet, dat alle studenten met hun trui laten zien dat ze aan de Radboud Universiteit studeren, en je zet dat af tegen de investering… Er zijn heel veel dure advertenties nodig om datzelfde effect te bereiken.’ / Annemarie Haverkamp

4 reacties

  1. Hans L. schreef op 20 juni 2014 om 16:39

  2. Ranking the RU: drie sterren voor de hoodie | Vox magazine schreef op 1 oktober 2014 om 12:00

    […] Radboudhoodie is inmiddels veelbesproken. Eerstejaarsstudenten kregen hem dit jaar voor het eerst gratis, de […]

  3. susanne schreef op 22 februari 2021 om 16:41

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!