Radboudumc wint opnieuw Zevenheuvelenloop, wereldrecord vrouwen verbroken

18 nov 2019

Bij de Zevenheuvelenloop ging het ‘Topteam’ van het Radboudumc – met onder anderen hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert – er net als vorig jaar met de hoofdprijs vandoor, voor de Seven Hills Runners Club.

Teams die meedoen met de Bedrijvenloop bestaan uit vijf tot tien reguliere deelnemers aan de Zevenheuvelenloop. Zij lopen net als iedereen individueel mee, maar hun eindtijden tellen – naast voor de individuele uitslag – ook mee voor hun team. De tijden van de vijf beste lopers worden omgezet in punten voor de teamuistlag.

In totaal eindigden tien teams van het ziekenhuis in de top-100 van de Bedrijvenloop. Het snelste team van de universiteit was dat van Radboud Services. Zij eindigden als 21ste.

Wereldrecord

Tijdens de reguliere wedstrijd verbrak de Ethiopische Letesenbet Gidey het wereldrecord op de 15 kilometer bij de vrouwen. Met 44.20 minuten was zij bijna anderhalve minuut sneller dan het oude record dat op naam stond van Joyciline Jepkosgei. Gidey eindigde hiermee slechts tweeënhalve minuut achter de winnaar bij de mannen, Stephen Kissa uit Oeganda (41.49).

Lopers uit de regio Nijmegen waren de snelste Nederlandse finishers. De Nijmeegse Susan Krumins uit Nijmegen liep een eindtijd van 49.35, Mohammed Ali uit Cuijk finishte in 43.56, met een gemiddelde snelheid van bijna 20,5 kilometer per uur.

Zevenheuvelennacht

De 7 kilometer lange Zevenheulennacht op zaterdagavond werd gewonnen door Tom de Gelder van de Nijmeegse atletiekvereniging Cifla, in een tijd van 21.29 minuut. Zijn clubgenote Marijke de Visser ging er met de winst vandoor bij de vrouwen, met 24 minuten rond.

Bij de bedrijvenloop op zaterdag deed een team van de Radboud Universiteit mee, zij eindigden op de veertigste plaats. De winst ging naar Waterschap Rivierenland 1.

1 reactie

  1. Jurgen Brink schreef op 18 november 2019 om 12:59

    Hulde voor de goede klassering van het team van Radboud Services! Ik geef toe, ik ben bevooroordeeld, want maakte deel uit van dit topteam. En we zijn 21e van van de 140 teams geworden, dus bij de top 15% van Nederland. Het was perfect loopweer en een mooie race.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!