Rapper Sjors moet BeestFeest ‘legendarisch’ maken

24 okt 2016

Natuurkundestudent Dennis Obster wil cult-icoon Rapper Sjors via een petitie naar het eerstvolgende BeestFeest halen. Vereniging Olympus vindt het ‘enorme geldverspilling’, maar neemt de petitie serieus.

Het BeestFeest heeft een behoorlijke status in het Nijmeegse studentenleven. Al vijfentwintig jaar nemen de bètastudenten om de paar maanden Doornroosje over. Natuurkundestudent Dennis Obster wil het de eerstvolgende editie, op 15 december, naar een nog hoger niveau tillen. Daarom startte hij een petitie om de Man Bijt Hond-ster Rapper Sjors naar het Beestfeest te halen.

Die petitie is nodig omdat overkoepelende bétavereniging Olympus – die over de kosten van het BeestFeest gaat – de Limburgse rapper een ‘enorme geldverspilling’ vindt. Volgens penningmeester Berend Visser vraagt cult-icoon Sjors 700 euro voor een optreden van twintig minuten. ‘Dat is 2100 euro per uur. Sommige mensen vinden dat grappig, maar ik niet.’

Genialiteit

Medestudent Bram van Uden legt uit waarom veel bèta’s Rapper Sjors het geld wel waard vinden. ‘We hechten veel waarde aan het muzieksysteem in onze Zuidkantine van het Huygensgebouw, en daarop is Sjors heel vaak te horen. We kunnen al zijn teksten meezingen en daarom zou hij op het BeestFeest een ongekend succes zijn, zelfs met maar twintig minuten. De avond kan voor ons daarna niet meer stuk.’

Obster denkt met zo’n honderd handtekeningen een goed statement te maken. De penningmeester geeft toe dat ze met voldoende handtekeningen inderdaad gedwongen zijn om Rapper Sjors in te huren, hoewel het Olympus niet zal verheugen. Maar daar trekken de natuurkundestudenten zich niets van aan. Obster: ‘Kijk vooral de filmpjes van Rapper Sjors en laat je overtuigen van zijn genialiteit. Hij zal het BeestFeest legendarisch maken.’

Hier kan je de petitie tekenen.

Update 16.30 uur: de studenten die Rapper Sjors minder geniaal vinden, laten zich ook horen. Er is inmiddels een tegenpetitie gestart, die kun je hier tekenen.

 

 

6 reacties

  1. Sterre schreef op 24 oktober 2016 om 13:53

    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland

    Geniaal, inderdaad

    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland
    het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland het is zomer in nederland

  2. FNWI-student schreef op 24 oktober 2016 om 14:37

    “De penningmeester geeft toe dat ze met voldoende handtekeningen inderdaad gedwongen zijn om Rapper Sjors in te huren, hoewel het Olympus niet zal verheugen.”

    Kan me moeilijk voorstellen dat de penningmeester dit op deze manier heeft toegegeven… Aan de FNWI studeren >2000 studenten. Waarom zou een petitie ondertekend door nog geen 5% van de beta-studentenpopulatie (en dan laat ik alle externen die naar het BeestFeest gaan voor het gemak buiten beeld) om een bestuur te dwingen voor een bepaalde artiest te kiezen.

  3. AntiSjors schreef op 24 oktober 2016 om 16:26

    Waarom zou Olympus gedwongen zijn om hem in te huren bij ‘voldoende’ handtekeningen? Volgens mij is het bestuur van Olympus alleen verantwoording aan de ALV van Olympus, en dus de lid*verenigingen* van Olympus (andere Bètabesturen dus) verschuldigd.

  4. Bèta schreef op 24 oktober 2016 om 16:56

    Alweer zo’n geweldig artikel geweldig artikel van de VOX over de bètafaculteit. #NOT

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!