Roze Week in het teken van diversiteit binnen de LHBTIQ+-gemeenschap

17 mei 2021

Wie deze week over de campus loopt, kan het door alle regenboogvlaggetjes niet ontgaan: het is Roze Week. De activiteiten zijn dit jaar hoofdzakelijk online.

Het Nijmeegse programma van de Roze Week, die net als ieder jaar begint op de internationale dag tegen homo-, trans- en biseksualiteitsfobie, is samengesteld door Dito, de organisatie voor jonge Nijmeegse LHBTIQ+-ers.

De Radboud Universiteit steunt de week, onder andere door de regenboogvlag te hijsen. Ook opende Rona Jualla van Oudenhoven, programmamanager diversiteit, gelijkheid en inclusie bij de universiteit, vanochtend offcieel de Roze Week. ‘We hebben allemaal vooroordelen’, zei ze in haar toespraak. ‘Maar als we leren omgaan met die vooroordelen, kunnen we een maatschappij creëren die veilig is voor iedereen.’

Dit jaar staat de diversiteit binnen de LHBTIQ+-gemeenschap centraal in meerdere, voornamelijk online, activiteiten. Zo is er vanavond vanaf 19.30 uur een Zoombijeenkomst over hoe het is om LHBTIQ+-er te zijn en een beperking te hebben. En donderdag is er een discussieavond over vluchtelingen die queer zijn, in samenwerking met Amnesty.

Burlesque

Maar er zijn ook luchtigere activiteiten, zoals een burlesque dansworkshop (dinsdag), een pubquiz (woensdag) en een bingo-annex-muziekavond als afsluiter van de week, op vrijdag. Al deze bijeenkomsten zijn online.

Wie toch nog mensen fysiek wil ontmoeten heeft hiervoor donderdag de kans. Tussen 12.00 en 14.00 uur kan een lunch opgehaald worden bij de HAN-locatie op de Kapittelweg, om gezamenlijk in de buitenlucht te eten.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Roze Week Nijmegen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!