RU wacht besluit ministerie over verlengen inschrijftermijn af

03 okt 2012

Het ministerie van Onderwijs is in beraad over het verlengen van de inschrijftermijn, zodat studenten die zich hebben uitgeschreven om de langstudeerboete te ontlopen zich alsnog kunnen aanmelden. De Radboud Universiteit onderneemt geen actie tot de uitkomst er is.

Foto: Dick van Aalst
Renske Roorda, vijfdejaars bachelorstudent psychologie, schreef zich afgelopen weekend uit om de langstudeerboete te ontlopen. Gisteren diende ze een verzoek in om die uitschrijving ongedaan te maken. Roorda: ‘Kennelijk is het nu aan mijn opleiding om te bepalen of dat nog kan. Daar had ik geen idee van. Ik voorzie geen problemen: ik volg in het eerste semester geen vakken. Ik hoef dus nergens te worden ingepast. Dat gaat pas in het tweede semester op. Dan is het wel heel belangrijk dat ik ingeschreven sta, want dit moet geen verloren jaar worden!’ Roorda heeft nog geen bericht gehad naar aanleiding van haar herinschrijving. ‘Ik wacht het rustig af.’ Aan de Radboud Universiteit zijn voorlopig geen plannen om de inschrijftermijn te verlengen. Wim Brand, directeur van de Dienst Studentenzaken: ‘Onwelwillend staan we hier niet tegenover, maar het is niet aan de universiteit om de wettelijke inschrijftermijn, die is vastgesteld op 1 oktober, te verlengen. Overigens kunnen studenten zich het hele jaar door inschrijven, maar na 1 oktober is het aan de opleiding om te bepalen of een student nog inpasbaar is in het onderwijs.’ Gaat de RU nu zelf nog actie ondernemen om te zorgen dat studenten die zich vanwege de boete hebben uitgeschreven hun opleiding alsnog voort kunnen zetten? Wim Brand: ‘Het initiatief ligt nu bij het ministerie en de Vereniging van Samenwerkende Universiteiten (VSNU). Wij wachten af. Overigens heeft zich voorlopig nog geen enkele student met dit probleem gemeld.’ / Bregje Cobussen

0 reacties

  1. Nico schreef op 3 oktober 2012 om 16:46

    Met die inpasbaarheid zal het allemaal wel meevallen. Waarschijnlijk namen al die studenten al gewoon deel aan alle colleges en werkgroepen gedurende de afgelopen maand.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!