Samen volleyballen in plaats van een lunchwandeling? In deze sportboxen vind je sportmateriaal

04 sep 2024

In je lunchpauze badmintonnen of tussen twee colleges door een potje voetballen? Daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar het Radboud Sportcentrum. Sinds een paar weken staan er sportboxen op de campus, gevuld met sport- en spelmaterialen.

De vier sportboxen staan verspreid over de campus en de inhoud is afgestemd op het gebied waar ze staan. Zo vind je in de box bij het basketbalveld tussen het Maria Montessorigebouw en de Erasmuslaan (onder andere) een basketbal. In de kastjes vind je verder ook frisbees, badmintonsetjes of het populaire Zweedse houten blokkenspel Kubb.

‘Toen ik over deze boxen hoorde, dacht ik meteen: die moeten wij hebben’

‘Mensen in beweging brengen en meer sport en cultuur naar de campus brengen is al jarenlang mijn missie’, vertelt Joris Hermans, hoofd Radboud Sport & Cultuur, over het initiatief. Samen met Ferry Soetekouw en Julie Hornix, ontwikkelmanagers bij Campus Development, nam hij het initiatief voor het plaatsen van de boxen.

In deze sportbox zijn diverse rackets te vinden. Foto: Johannes Fiebig

‘Toen ik van een van onze leveranciers over deze boxen hoorde, dacht ik meteen: die moeten wij hebben’, aldus Hermans. ‘Op onze groene campus kun je op veel meer plekken bewegen dan alleen in het sportcentrum. Samen sporten of een spel spelen in de openbare ruimte is bovendien een leuke en laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen en het welbevinden van mensen te verhogen.’

Positieve reacties

De spelmaterialen zijn niet alleen door studenten en medewerkers te gebruiken, maar ook door omwonenden of toevallige passanten. Om een box te openen moet je wel de Sportbox-app op je telefoon installeren. Na registratie kun je alle sportboxen op de campus openen om bijvoorbeeld een bal of een setje rackets te lenen.

Of het bij vier boxen blijft kan Hermans nog niet zeggen. ‘Eerst maar eens afwachten hoe ze de komende tijd gebruikt gaan worden, maar we krijgen al veel positieve reacties. Als mensen nog ideeën hebben voor andere sportmogelijkheden in de openbare ruimte op de campus, dan horen we die graag.’

Je kunt de sportboxen vinden bij de grasvelden aan zowel de voor- als de achterzijde van het Maria Montessorigebouw, aan de achterzijde van het Huygensgebouw en op het Linnaeusplein.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!