Sarah’s album gaat de wereld over

28 jun 2018

Ze is pas negentien, maar de muziek van Sarah Neutkens gaat nu al de wereld over. De student kunstgeschiedenis bracht in februari haar debuutalbum Cumulus uit.

Kort geleden werd haar album opgepikt door het Amerikaanse Stereo Embers Magazine en op Spotify ziet ze luisteraars uit Brazilië verschijnen. Ze vertelt dat een bekende het album meenam naar India, waar mensen haar CD zo graag wilden hebben dat ze het daar ter plekke kopieerden. Ook op de Nederlandse en Belgische radio worden haar nummers gedraaid.

Het album heeft Sarah zelf gefinancierd. Toen ze het geld bij elkaar had klopte ze aan bij Kytopia, een opnamestudio en creatieve broeiplaats voor muzikanten in het oude gebouw van Tivoli in Utrecht. Tussen opnames zaten lange periodes, want hoe je je voelt is belangrijk voor de muziek en ‘dat is op elk moment anders’, vertelt ze. Het album tot een harmonisch geheel brengen was daardoor een grote uitdaging. ‘Maar het is dus wel gelukt, dat maakt het extra leuk.’ Inmiddels heeft ze zo’n 200 albums verkocht.

Muziek werd Sarah met de paplepel ingegoten: haar vader is muzikant en thuis hebben ze een kunstatelier in de tuin. Logisch dat ze zelf ook iets met muziek ging doen: ‘Het zit in je genen en het is altijd om je heen, dan voel je de drang om zelf ook wat te maken’.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!