Schoonmakersprotest in het Gymnasion

02 mrt 2012

In de entree van het Gymnasion had vanmiddag een protestactie plaats. Aan de demonstratie namen ongeveer tachtig schoonmakers deel. De actie maakt deel uit van de landelijke acties voor een betere CAO.

De stakingNavraag leert dat er zo’n dertig Nijmeegse schoonmakers bij de actie betrokken zijn, de overige demonstranten komen uit andere steden. Zo is er ‘een busje’ met solidaire collega’s uit Utrecht aanwezig. De sfeer is zo rond kwart voor vier gemoedelijk.

Nachtwerk
Op verschillende kanalen (zoals Twitter) werd gemeld dat het zou gaan om een 24-uurs sit in-actie, maar dat bleek een gerucht te zijn. Een stakingsleider liet zijn collega’s per megafoon weten ‘dat we pas weg gaan zodra we een antwoord hebben’.

Opdrachtgever
Rond kwart over vier kregen de schoonmakers antwoord. De universiteit werd door de schoonmakers aangesproken op haar rol als opdrachtgever. Anton Franken, vice-voorzitter van het college van bestuur geeft daarop aan ‘de code verantwoordelijk marktgedrag in de schoonmaak- en glazenwassersbranche te onderschrijven en te verwachten dat in die geest wordt gehandeld’. De demonstranten zijn daarop ordentelijk vertrokken. / Mark Merks

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!