Schrijf over toeval en win een reis naar CERN

24 mrt 2016

In mei staat de campus in het teken van toeval. Daarom organiseren Vox en de Week van het Toeval een schrijfwedstrijd. Schrijf een kort verhaal of een gedicht over toeval en win een reis voor twee personen naar CERN bij Genève.

Foto: Drem Coffman, Creative Commons
Foto: Drem Coffman, Creative Commons

Dat is nou ook toevallig, dat je dit bericht juist op dit moment op deze plek leest. En je bent nog een schrijftalent (in spé) ook? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd van Vox en de Week van het Toeval. Je maakt kans op een reis voor twee personen naar het wereldberoemde deeltjesfysica-instituut CERN bij Genève, waar de ondergrondse deeltjesversneller LHC staat. Daar wordt via deeltjesbotsingen het ultieme toeval gerealiseerd. Je krijgt een rondleiding door het walhalla van de wetenschap en verblijft twee nachten in een hotel.

Wat moet je doen? Schrijf een verhaal of een gedicht over het thema toeval. Denk aan toevallige ontmoetingen tijdens de studie, of een toevallige ontdekking tijdens je wetenschappelijk onderzoek, of hoe het toeval je loopbaan heeft bepaald. Een fictief verhaal mag natuurlijk ook.

Wil je meedoen, zorg dan dat je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je verhaal of gedicht telt maximaal 1000 woorden
  • Het thema is toeval
  • Je schrijft in het Engels of in het Nederlands
  • Het verhaal is uiterlijk 1 mei binnen bij [email protected].
  • Je bent student, medewerker of alumnus van de Radboud Universiteit

De jury bestaat uit Radboud-alumna en schrijver Lotte Lentes, wiskundehoogleraar Klaas Landsman, Vox-redacteur Paul van den Broek en boekhandelaar Wouter Roelants. In de Week van het Toeval (16-20 mei) maken we de winnaar bekend. Het winnende verhaal krijgt een plek op voxweb.nl en de auteur mag met een vriend, vriendin (of vader of moeder) op reis naar CERN. Schrijvers die tweede en derde worden, ontvangen een exemplaar van het boek The Challenge of Chance ter waarde van zestig euro. / Annemarie Haverkamp

Voor meer over de Week van het Toeval en het programma, kijk hier.

1 reactie

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!