Special over filmfestival InScience

29 okt 2015

Godzilla zou Godzilla niet zijn als twintig wetenschappers zich niet hadden bemoeid met zijn uiterlijk. Hoe belangrijk is hun invloed op films? En omgekeerd: hoe inspireren films onderzoekers? Vandaag verschijnt daarover een special van Vox.

Filmposter Godzilla, 2014.
Filmposter Godzilla, 2014.

‘Iemand van de serie Criminal Minds wilde weten hoe lang het duurt voor iemand overlijdt nadat zijn tong met een nijptang is verwijderd.’ Dat zijn nog eens vragen voor een wetenschapper! Ann Merchant bemiddelt in Hollywood tussen filmmakers en onderzoekers. Vox interviewde haar. In de speciale bijlage die vandaag verschijnt, vertelt ze hoe twintig wetenschappers zich bogen over het uiterlijk van Godzilla in de gelijknamige film uit 2014.

De special staat in het teken van film en wetenschap. Aanleiding is het nieuwe festival InScience dat van 4 tot en met 8 november wordt gehouden in LUX. De Radboud Universiteit is mede-organisator. Waar zou de wetenschap staan zonder sciencefiction? Lees het hier. De zestien pagina’s tellende special wordt vandaag verspreid op de campus, in de stad en ligt in LUX. / Annemarie Haverkamp

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!