Extra feestelijke opening academisch jaar

06 jul 2016

Misschien wil je er nu nog niet over nadenken, maar op maandag 29 augustus staat de opening van het academisch jaar gepland. Dit jaar zijn studenten en medewerkers welkom op een extra feestelijke locatie: de Stevenskerk.

Rector magnificus Han van Krieken zal in augustus voor het eerst het academisch jaar openen, dit keer in de Stevenskerk. De afgelopen jaren vond de opening plaats in het Gymnasion. Op verzoek van de gemeente Nijmegen is de opening verplaatst naar de stad: dit om extra flair te geven aan het mooie jaar dat Nijmegen meemaakt, met onder andere de start van de Giro, de honderdste Vierdaagse en de Special Olympics.

Een van de sprekers bij de academische jaaropening is Timo Hieselaar (20), student European Law School en deelnemer aan de Honours Academy. ‘Ik ga spreken over motivatie’, kijkt Hieselaar vooruit. ‘Ik ga in op vragen als: hoe krijg je motivatie? Hoe helpt het bij je studie? En hoe zit het met mijn eigen motivatie? Ik merk bijvoorbeeld grote verschillen tussen de motivaties van mijn medestudenten, en de manier waarop ik me vroeger motiveerde ten opzichte van nu.’ De voordracht is nog niet af, maar met de motivatie van Hieselaar lijkt het wel goed te zitten. ‘Ik heb er zin in. Het begin van een praatje schrijven is altijd lastig, maar dat zal in de vakantie wel goed komen.’

Gastspreker
Schrijver Aleid Truijens is de gastspreker: zij verzorgt wekelijks een column voor de Volkskrant, die regelmatig over onderwijs gaat. Ze mag een inspirerend verhaal houden over een onderwerp naar keuze. Waarover ze gaat spreken is nog een verrassing. Het is inmiddels een traditie van de universiteit om een vooraanstaand schrijver uit te nodigen voor de opening: voorgaande jaren waren onder anderen Arnon Grunberg, Joke Hermsen en Dimitri Verhulst al te gast. De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door Ralph Rousseau.

De opening van het academisch jaar vindt plaats op maandag 29 augustus vanaf 14.00 uur in de Stevenskerk en wordt afgesloten met een receptie. Medewerkers en studenten ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

1 reactie

  1. Eva schreef op 7 juli 2016 om 11:30

    Dat betekent dat voortaan niet alleen bij de Dies, maar ook bij de opening van het Academisch Jaar “gewone medewerkers en studenten” de opening niet meer live bij kunnen wonen vanwege plaatsgebrek en worden afgescheept met een halfbakken videoverbinding in de aula of CC. Dat zal de integriteit van de academische gemeenschap zeker ten goede komen…

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!