Sportdag geslaagd, nu nog mét supporters

10 jun 2014

Tien disciplines, achthonderd enthousiaste sporters en mooi weer. De organisatie ziet terug op een goed geslaagde sportdag afgelopen vrijdag, de tweede editie van Radboud Sports. Minpuntjes zijn er ook: het Radboudumc trok op het allerlaatste moment vijf teams terug, en de supporters lieten het afweten. 

Foto: Universitair Sportcentrum
Foto: Universitair Sportcentrum

Het Universitair Sportcentrum spreekt van een goed verlopen sportmiddag, met ‘een zeer geslaagde’ afsluitende borrel met eten. Als doelstelling om de saamhorigheid te versterken voldoet het prima, niet alleen tussen de deelnemende teams maar ook als bindmiddel binnen de teams zelf. De achthonderd sporters waren verdeeld over acht teams (zes faculteiten, Radboudumc en een team van de ondersteunende diensten). Winnaar werd de bètafaculteit.

Dat het Radboudumc nog op de ochtend van de sportdag vijf teams terugtrok was een smet op de dag. ‘Daar zijn we natuurlijk niet blij mee’, zegt Pieter Smits van het Sportcentrum ‘Daarover gaan we nog in overleg met het umc.’ Het afmelden van de medische teams hangt samen met hun onderwijsverplichtingen die dag, weet Smits. Ook andere teams hadden soms moeite om genoeg sporters te vinden. De sportdag zou nog beter uit de verf komen als het college van bestuur volgend jaar een ‘onderwijsvrije middag’ instelt, luidt de evaluatie.

In het duister
Wat volgens de organisatie ook beter kan is de communicatie. ‘We hebben niet het idee dat we iedereen goed hebben bereikt’, zegt Smits. Er waren bovendien weinig supporters komen opdraven. De uitverkiezing van ‘beste supportersteam’ kwam hierdoor nauwelijks uit de verf. Op dit punt tast het sportcentrum nog in het duister. Smits: ‘Zijn we nog niet bekend genoeg? Moeten we nog andere dingen rondom het sporten organiseren?’

Anton van Looijengoed, hoofd Facilitair Bedrijf, kijkt positief terug op de dag. Vorig jaar heeft de dag het Facilitair Bedrijf geld gekost, dit jaar werd met een positief resultaat afgesloten. Ook Van Looijengoed noemt als minpunt het wegblijven van de supporters: ‘Ondanks het goede weer en de opkomst van veel sporters, viel het aantal supporters tegen.’ Hij heeft daarnaast een verbeterpunt. ‘De evaluatie met het sportcentrum moet nog plaatsvinden, maar volgend jaar zullen wij waarschijnlijk minder personeel inzetten.’ / Paul van den Broek, Felix Wagner

 

0 reacties

  1. judith fontaine schreef op 12 juni 2014 om 16:07

    het aantal supporters viel zeker tegen. Als een van de weinige supporters vond ik dat heel jammer: en het is echt leuk om te supporteren, genoeg te zien. Heb links en rechts een beetje nagevraagd waarom mensen niet meegingen:
    redenen: men wist het niet; vrijdag is geen handige dag, zeker niet voor Pinksteren; het werd niet echt gestimuleerd vanuit de afdelingen, Dus afdelingshoofden: stuur je medewerkers volgend jaar naar buiten, en neem zelf de leiding van je supportersteam.

  2. Simone Barnhoorn schreef op 12 juni 2014 om 17:02

    Medewerkers die tijd hebben gaan sporten, blijkbaar niet supporteren. Verder moet er ook gewerkt worden. Deelname (sporten of supporteren) aan Radbous Sports is niet voor alle medewerkers mogelijk omdat er bezetting op de afdeling moet zijn. Behalve een onderwijsvrije middag zou ook een (verplichte) vrije middag een beter deelnameresultaat opleveren.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!