Sportprijzen voor Dilling en Elzinga

09 dec 2017

De Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) vierde dit jaar met het sportgala zijn diamanten verjaardag in de Jupiler Lounge van het Goffertstadion. Schaatsster Janneke Elzinga werd uitgeroepen tot sportster van het jaar en Hans Dilling kreeg de titel sporter van het jaar. Beste team: NSTV Trion Dames 1.

Vast onderdeel van het sportgala is de bekendmaking van de studentsporters van het jaar. Ruim zeshonderd stemmen werden uitgebracht. Sportcentrum-directeur Rob Cuppen zei net als de NSSR het studentensportleven te zien groeien. ‘Ondanks de sneeuw zijn we hier nu vanavond met meer dan vierhonderd mensen aanwezig en de NSSR heeft mij beloofd pas te stoppen als de hele sporthal vol staat.’

Schaatsster Janneke Elzinga won de titel Sportster van het jaar. Zij dankt haar prijs onder andere aan het winnen van het NSK Marathonschaatsen en het behalen van de twintigste plek tijdens de Alternatieve Elfstedentocht in Weissensee. Hiermee liet Elzinga lacrossespeelster Linda Kuyvenhoven en mountainbiker Lotte Koopmans achter zich.

Wielrenner

Bij de mannen viel wielrenner Hans Dilling in de prijzen. Het was een goed seizoen voor deze Mercuriaan. Zijn beste prestaties afgelopen jaar waren onder meer een tweede plek in de vijfde etappe van de Vuealta Ciclista a Guatemala (een UCI-koers) en een eerste plek in de Ronde van Nuenen. Alex Schiltmans van krachtsportvereniging Profectus en atletieker Marco Otten waren ook genomineerd in deze categorie.

NSTV Trion Dames 1 (triatlon) werd gekozen tot sportteam van het jaar. De dames haalden een derde plaats in de eerste divisie en promoveerden op basis daarvan naar de eredivisie. Floorball team Heren 1 en danskoppel Floris Bandell en Milou Serbée vielen buiten de prijzen.

Vrijwilliger

Niels Huisman was meerdere malen voorzitter van NSTV Trion en heeft daarnaast ook veel triatlons en run-bike-runs georganiseerd. Daarmee sleepte hij de prijs voor vrijwilliger van het jaar in de wacht. Quintin Poelen van NSSV FEL kreeg de titel trainer van het jaar. Hij wist het ledenaantal in de wedstrijdgroep te verhogen en de doorstroom van wedstrijdatleten te bevorderen naar verschillende landelijke competities.

Tijdens het gala ontving Chris Wennekendonk de NSSR Oeuvre Award voor zijn inspanningen sinds het vorige lustrum.  Het bestuur van lacrossevereniging Keizerstad Kannibalz won in de categorie beste bestuursfoto.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!