Stadscantus wordt campuscantus

14 jul 2014

Voor het eerst organiseert de Radboud Universiteit een cantus tijdens de introductie. De cantus zou eigenlijk in de stad zijn, maar is nu verplaatst naar de campus.

Archiefbeeld cantus in de stad. Foto: Anne Gerritsma
Archiefbeeld cantus in de stad. Foto: Anne Gerritsma

De geplande cantus in de stad tijdens de introductie wordt verplaatst naar de campus. Praktische redenen liggen hieraan ten grondslag, volgens evenementenmanager van de Radboud Universiteit, Rob Vaessen. ‘We hebben de cantus graag op de campus, hier weten we precies wat we kunnen verwachten qua catering, beveiliging etcetera.’

Een grote activiteit op de campus heeft ook nostalgische waarde, volgens Vaessen. ‘Een paar jaar geleden was het eindfeest in de Refter, tegenwoordig is dat in de Drie Gezusters. Veel mensen lieten weten dat zij een activiteit op de campus missen. Met de cantus hebben we weer een groot evenement op de campus. En daar ben ik heel blij mee.’ / Jolene Meijerink 

0 reacties

  1. . schreef op 14 juli 2014 om 17:20

    Wel frappant dat ze het brengen als iets waar vraag naar is, terwijl dit gewoon een dikke vette domper is van de RU, kansloze bedoeling.

  2. — schreef op 14 juli 2014 om 23:15

    Wilde de RU niet iets doen aan alcoholmisbruik onder studenten? Lijkt me een beetje dubbel beleid zo

  3. Plato schreef op 5 augustus 2014 om 16:01

    Beste Vox, graag een meer realistischere kijk op de zaken. Deze cantus is geïniteerd door het BOS en haar lidverenigingen (Carolus, Phocas, Loefbijter, Argus en Ovum). Zij zijn degenen geweest die de RU hebben benaderd om een samenwerking aan te gaan en zijn tot op de dag van vandaag organisatoren van dit evenement. De RU zorgt voor een plek in het raamprogramma en faciliteert inderdaad de catering en de beveiliging, maar om dit initiatief van studenten neer te zetten als het geesteskindje van de RU is op zijn zachts gezegd misleidend. Ere aan wie ere toekomt. Daarnaast weet de heer Vaessen wel mooi te zeggen dat er praktische redenen ten grondslag liggen aan het besluit om de cantus op de campus te houden, echter dit is ronduit onwaar. Zonder in al te veel detail te treden kan ik u vertellen dat de oorspronkelijke locatie (Grote Markt) al tijden vaststond, maar plotseling niet meer door kon gaan vanwege onwillendheid van de Stichting van die Grote Markt en onjuiste informatie verschaft door een vertegenwoordiger van die Stichting. De boze grote mensenwereld naait de weerloze student weer eens lekker in hun zitvlak..;)

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!