Dossier

Steeds meer toeloop Radboud Summer School

03 jul 2015

Radboud Summer School is booming. Dit jaar waren er maar liefst 600 aanmeldingen van studenten, promovendi en postdocs, voornamelijk uit het buitenland. Afgelopen zondag arriveerde de eerste groep.

Eerste lichting Summerschool-studenten vorig jaar met hun Radboudfiets. / Foto: Marjolein van Diejen
Eerste lichting Summerschool-studenten vorig jaar met hun Radboudfiets. / Foto: Marjolein van Diejen

Al kletsend komen zo’n twintig Summer School-studenten uit lokaal E.105 gelopen. Ondanks de hitte besluiten de meesten om naar de negende verdieping te gaan voor een kopje koffie. De groep vertoeft twee weken in Nijmegen voor de cursus Historical Demography, een opleiding over het managen van datasets. Niet echt een feest, dus. Maar deze groep,  grotendeels masterstudenten, is er ook niet om te feesten. Ze willen leren. De tweede editie van de Radboud Summer School is van start gegaan en belooft een succes te worden.

Ryo Mogi, een 26-jarige masterstudent demografie, skipt een paar weken van zijn colleges in Tokyo voor de Summerschool. De internationale organisatie waar hij aan verbonden is had een hoop opties voor Summerschools, maar hij koos voor Nijmegen. ‘Deze cursus werd alleen hier aangeboden, dus de keuze was snel gemaakt’, aldus Mogi. Ook Thorbjørn Bornhøft, een Deense masterstudent geschiedenis, geeft aan hier vooral vanuit ‘academische interesse’ naartoe te zijn gekomen.

Groot in Europa

Alice Nieboer
Alice Nieboer

De cursus van deze week is een voorproefje, op 2 augustus barst het pas echt los. Dan worden er naar schatting 400 studenten verwacht die hier verschillende cursussen gaan volgen. ‘We zijn daarmee één van de grotere Summer Schools in Europa’, zegt Alice Nieboer, coördinator van de Radboud Summer School. Dat het aantal aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar flink is gestegen, verbaast haar niets: vorig jaar heeft de Summer School veel goede feedback ontvangen van de deelnemers.

Nieboer vermoedt dat het vooral de inhoud van de cursussen is die voor de populariteit zorgt. Het zijn allemaal academische cursussen op hoog niveau, met verdieping in allerlei vakgebieden. ‘We hebben een aantal instituten met een goede naam in de academische wereld, zoals het Donders instituut. Er is heel veel interesse voor cursussen van deze instituten’. De Radboud Summer School trekt vooral veel masterstudenten en promovendi. Nieboer: ‘Maar we hebben ook veel aanmeldingen van professionals die de cursussen interessant vinden’. / Pim Muller

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!