Streep door topsporthuis in Nijmegen-Oost

03 jun 2015

De toekomst van het topsporthuis is ongewis, nu er een streep is gezet door de locatie aan de Dominicanenstraat in Nijmegen-Oost. Te weinig sporters bleken op korte termijn geïnteresseerd het huis te betrekken.

Dominicanenstraat
Het topsporthuis komt niet in het pand aan de Dominicanenstraat. Foto: Google Maps

Eind maart kreeg Erik Dekker, politiek commissaris bij sportkoepel NSSR, groen licht van studentenhuisvester SSHN. Er was een geschikte plek gevonden om het studentenhuis speciaal voor topsporters te realiseren. Het betrof een deel van een oud kantoorpand aan de Dominicanenstraat in Nijmegen-Oost.

De ruimte moest natuurlijk nog wel gevuld worden met bewoners. Aan Dekker de taak, samen met Topsport Gelderland, om voor minstens de helft van de in totaal veertien beschikbare kamers een kandidaat te vinden. En dat op korte termijn, te korte termijn. ‘Er bleken te weinig gegadigden om binnen een week toe te zeggen. Het kwam te snel.’ De kamers worden nu vergeven aan ‘gewone’ studenten.

Begin collegejaar
Toch is er behoefte aan een topsporthuis, weet Dekker. ‘Maar we moeten wel de tijd krijgen om onze achterban aan te schrijven, kandidaten op tijd te polsen.’ Het zou bovendien beter zijn als het topsporthuis aan het begin van het collegejaar zou openen. Dit jaar, of eventueel het jaar erop, zodat ook nieuwe topsportende studenten de kans krijgen een kamer te bemachtigen. Daarover is de NSSR in gesprek met SSHN.

Ook bij de studentenhuisvester blijft de intentie bestaan om een topsporthuis te realiseren. ‘Op korte termijn komt er geen topsporthuis’, zegt Vincent Buitenhuis, manager Strategie en Wonen van de SSHN. ‘Maar we gaan op zoek naar een andere locatie.’ / Tim van Ham & Mathijs Noij

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!