Studenten op zoek naar een nummertje

13 feb 2014

Je ware liefde vinden, door middel van een nummertje. Studieverenigingen SPiN (psychologie) en BeeVee (biologie) organiseerden gisteren het Dare 2 Date feest. Studenten werden aan elkaar gekoppeld door een nummer. Niet iedereen was serieus op zoek. ‘Mijn vriendin denkt dat ik in bed lig’.

Foto: Freek Turlings
Foto: Freek Turlings

Het idee is simpel. Bij binnenkomst in Van Buuren krijgen de bezoekers een nummer dat ze op hun borst spelden. Doel van de avond is je match te vinden, degene die hetzelfde nummer als jij draagt. Match gevonden? De eerste tweehonderd matches konden een liefdescocktail ophalen aan de bar.

Job en Casper komen al snel hun liefdescocktail ophalen. Job vertelt: ‘Foutje van de organisatie. Casper en ik hadden per ongeluk hetzelfde nummer.’ Maar Job en Casper hebben elkaar dus wel gevonden. Toch niet stiekem jongens aan het uitchecken? Casper: ‘Nee nee, iemand kwam me vertellen dat ik hetzelfde nummer had als Job.’ Job wil er toch nog een mooie avond van maken, en heeft daarom inmiddels een nieuwe sticker gehaald. Met een high five nemen de jongens afscheid.

Misschien is de volgende match succesvoller. Freek en Marijke (zie foto) zijn beiden student Biologie maar kenden elkaar nog niet. Hoe hebben ze elkaar gespot? ‘Ik kreeg nummer 47. Dat vind ik wel een lekker nummertje. Dus toen ben ik gaan zoeken naar een lekker meisje’, zegt Freek nogal brutaal. Marijke kijkt een beetje moeilijk en zegt dan: ‘Ja, ik voelde het ook meteen. Dit is liefde op het eerste gezicht.’ Het wordt niet helemaal duidelijk of dit wel een ideale match is. Freek besluit in ieder geval zijn kansen te spreiden, en gaat ook even een nieuwe sticker halen.

Anne – die voor haar studievereniging BeeVee liefdescocktails uitdeelt – heeft wel vertrouwen in het succes van de matches. Anne vertelt: ‘We hebben er sowieso 200, want we zijn door onze cocktails heen. En ik zie echt nieuwe liefdes ontstaan. Mensen zijn gelukkig met hun date en doen hun best om vanavond nog te scoren.’

Het vinden van een date wordt door de nummerstickers inderdaad wel makkelijk gemaakt. Voor sommigen misschien zelfs iets té makkelijk. Rechtenstudent Sjaak (niet zijn echte naam) heeft vanavond ook al twee matches gehad. ‘Ik heb dan wel een vriendin in het zuiden, maar nu ik hier ben houd ik toch mijn ogen open. Ik hou er gewoon van om het randje op te zoeken’, zegt hij stoer. Maar zijn vriendin dan? ‘Och ja, die denkt dat ik nu in bed lig.’ / Freek Turlings

0 reacties

  1. Robert Arpots schreef op 13 februari 2014 om 11:06

    “een nummer die”
    Het is tegenwoordig wel heel erg gesteld met het taalvermogen van journalisten.

    • Redactie schreef op 13 februari 2014 om 13:05

      Dag Robert,

      Inderdaad, het zijn net mensen die journalisten. Ik zal de fout aanpassen. Bedankt voor je opmerkzaamheid.

      Met groet,

      Jolene Meijerink

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!