Carolus en Ovum kleuren roze

05 mei 2016

Nijmegen maakt zich op voor de Giro d’Italia. Zaterdag finisht het peloton in de binnenstad, om er zondagochtend weer te vertrekken. De studentenvereniging zitten – letterlijk – vooraan. En dan zit het weer ook nog eens mee.

Voor verenigingen Carolus Magnus en Ovum Novum had het Giro-parcours niet beter uitgestippeld kunnen worden: op zaterdag zullen de renners op de Oranjesingel finishen, recht voor de deur van de sociëteiten.

Ovum Novum grijpt het evenement aan om een feestje van drie dagen te bouwen. ‘We beginnen eigenlijk op vrijdagochtend al’, zegt praeses Dennis van der Vegt. ‘De eerste etappe is dan bij ons live te bekijken. En ’s avonds is het feest.’

‘We beginnen eigenlijk op vrijdagochtend al’

Maar het zwaartepunt van de festiviteiten ligt natuurlijk op zaterdag, als de renners voor de deur finishen. Zowel Ovum Novum als Carolus Magnus zorgen voor een verhoogd podium, van waar de eindsprint goed te bekijken is. Twee buitenbars en een pizzabakker staan bij Carolus Magnus klaar voor wie dorst en honger heeft, verzekert praeses Jafar Alhashime. Ovum Novum heeft zelfs een evenementenvergunning aangevraagd, zodat de vereniging ’s avonds in de buitenlucht ook nog twee bands mag laten spelen. Het weer lijkt mee te werken ‘dus houden we rekening met grote drukte’, zegt Van der Vegt.

Dopingbar
Voor de Giro gaat Carolus Magnus de samenwerking aan met Mercurius, de studentenwielervereniging in Nijmegen. ‘Wij zorgen voor een virtual bike race’, zegt voorzitter Noortje van Elteren. ‘We nemen fietsen mee die op een apparaat worden gezet waarmee de energie en afstand gemeten kan worden. Zo kan er tegen elkaar geracet worden.’ De grootste uitslover wint daarmee een prijs.

Wie daar geen behoefte aan heeft, kan terecht bij de dopingbar van Mercurius, die aangekleed wordt met infuuszakken en spuiten. ‘Dat is met een knipoog natuurlijk’, zegt Van Elteren. ‘Wel kan je er shotjes échte roze wodka krijgen.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!