Studentenverenigingen op festivaltoer

27 mrt 2015

Festivals als Drift en Down the Rabbit Hole zijn populair onder studenten. Studentenverenigingen liften graag mee op de nieuwe uitgaanstrend. Komende maanden staan vier studentenfestivals op de planning, waarvan drie nieuwe.

Xtc-gebruik is gemeengoed op festivals. Foto: Joris Bulckens
Ook studentenverenigingen organiseren graag een festival. Foto: Joris Bulckens

‘Festivals zijn helemaal in.’ Deze uitspraak deed voorzitter Skander Kedri op voxweb.nl over het festival Heisa dat Ovum Novum dit jaar organiseert in het kader van het vijfde lustrum. Festivals zijn een trend, en verenigingen liften hier graag op mee. Met artiesten als Dirtcaps, Mike Ravelli en the Man with no Shadow zet Ovum Novum op 16 mei het Honigcomplex op zijn kop.

Naast Ovum Novum organiseert Cultuur op de Campus een, hoe kan het ook anders, cultureel festival, genaamd Tijdgeest. Ter ere van het twintigjarig bestaan van de vereniging worden op 15 april alle facetten van Cultuur op de Campus uitgebeeld. Zo is er theater, kunst, muziek en film.

Coupe de Tempeliers

20140418 - Buiten
Coupe de Tempeliers in 2014. Foto: Sebastiaan Vlamings

Kroegdispuut de Tempeliers organiseert sinds 1968 de Coupe de Tempeliers (CDT), een hockeytoernooi voor studenten, dit jaar op 17 april. De laatste vijf jaar is het toernooi extreem uitgebreid en sinds kort zijn studenten niet meer verplicht een hockeystick mee te nemen. Het toernooi is razend populair. Vorig jaar kwamen er meer dan tweeduizend studenten op af, dit jaar wil het dispuut het toernooi nog groter maken. Met grote namen als De Sluwe Vos, Cleavage en Buurman & Buurman kun je je niet meer voorstellen dat het evenement door een groepje studenten georganiseerd wordt. Het toernooi is uitgegroeid tot een waar festival.

Thijs Knoeff, vice-preses van het toernooi, vertelt dat het aantal inschrijvingen in de laatste jaren enorm gestegen is. ‘Dit jaar breiden we het nog verder uit met een tweede stage.’ Het dispuut blijft CDT wel graag een hockeytoernooi noemen: ‘Het toernooi kent een festivalcultuur en er komen veel mensen op af om de hele dag te kunnen feesten. Toch is het evenement het kindje van het dispuut, en willen we bekend blijven staan als het grootste studentenhockeytoernooi van Nederland.’

Nausikaä en Faunus
Dit jaar durven twee disputen het aan een compleet nieuw festival op de kaart te zetten. Op 4 september slaan Meisjesdipuut Nausikaä en Heerendispuut Faunus de handen ineen om een evenement neer te zetten dat nog meer toevoegt aan het festivalseizoen. Florian Dorland, vice-preses, vertelt dat deze dag bedoeld is om internationale en Nederlandse studenten met elkaar te verenigen. Zij zien een festival als de perfecte gelegenheid hiervoor.

Dorland: ‘We willen een festival opzetten waarvoor we ongeveer achthonderd studenten uitnodigen. Er komen artiesten die muziek draaien als deephouse.’ En waarom Nausikaä en Faunus er bewust voor kiezen het evenement op deze manier te organiseren? Ook zij willen de trend niet missen. ‘Festivals worden steeds populairder, wij willen hier als disputen graag in mee gaan.’ / Carlijn van der Plas

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!