Studerende ondernemers kunnen aan de slag

09 jan 2015

De Start Up Mix, de (net)werkplaats voor jonge Nijmeegse ondernemers, is er klaar voor. Na acht maanden vol budgetpotjes omdraaien, formaliteiten regelen en onderhandelen heeft voorzitter Sjoerd de Koning geregeld wat hij nodig heeft voor het project: koffie, wifi en een locatie. ‘Nu kan het echt beginnen.’

Sjoerd de Koning in de gemeenschappelijke ruimte waar binnenkort - als het goed - ondernemende studenten aan de slag zijn.
Sjoerd de Koning in de gemeenschappelijke ruimte waar binnenkort – als het goed – ondernemende studenten aan de slag zijn.

In juni wist voorzitter Sjoerd de Koning, die ook de globalisatiemaster van de Radboud Universiteit volgt, het al zeker: zijn plan zou doorgaan. Daar heeft hij nooit aan getwijfeld, zegt hij nu. ‘Start Up Mix (SUM) is een plek waar  jonge mensen hun droom waar kunnen maken, daar kun je als universiteit toch niet tegen zijn?’ Toch had het nog heel wat voeten in aarde voordat het uiteindelijk zover was.

Er moest een stichting komen, een bestuur, een beleidsplan. En er moest ergens geld losgepeuterd worden. Uiteindelijk kreeg de SUM een opzetsubsidie van de SNUF en draagt career service van Sociale Wetenschappen bij. ‘Iedere faculteit heeft hier een eigen afdeling van, en dus ook een eigen potje. Daar zijn we nu dus nog mee aan het onderhandelen’, lacht De Koning.

Het spannendst was het vinden van een locatie. Ook dat is gelukt. Sinds 1 januari is de SUM de huurder van een kamer in het pand van het Universitair Bedrijvencentrum, achter het Linnaeusgebouw. Inclusief een fancy gemeenschappelijke ruimte. Het is volgens De Koning de bedoeling dat hier binnenkort twintig tot dertig jonge ondernemers (studenten of net-afgestudeerden) bezig zijn met het opzetten van hun bedrijfje, idee of project. Daarnaast hoopt hij op een online community van in totaal honderd ondernemers voor hulp en ondersteuning. ‘De basis is geregeld, nu kan het echt beginnen.’ / Tim van Ham

 

0 reacties

  1. Maria van Duren-Willems schreef op 18 januari 2015 om 19:52

    Sjoerd en Nick,

    Ik vind het echt helemaal te gek dat jullie plan doorgang heeft gevonden. Ik wens jullie dan ook alle succes van de wereld en dat er maar héél veel studenten gebruik gaan maken van jullie expertise ! Zet ‘m op !!!

    Groetjes,
    Maria v. Duren (Moeder van Anke)

  2. Sjoerd & Nick schreef op 29 januari 2015 om 16:06

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!