‘Succes, Vierdaagselopers!’

22 jul 2015

Vierdaagselopers ontmoetten vanmorgen studenten op de Heyendaalseweg. Waar de eerste groep lurkte aan waterflesjes, zat de tweede categorie nog aan het bier.

Ontmoeting tussen lopers en studenten op de Heyendaalseweg. Foto: Annemarie Haverkamp
Ontmoeting tussen lopers en studenten op de Heyendaalseweg. Foto: Annemarie Haverkamp

‘Moet ik extra dronken kijken?’ vraagt een student als hij op de foto wordt gezet. Met een biertje in de hand zit hij op de Heyendaalseweg. Het is acht uur ’s ochtends. Samen met een medestudente moedigt hij de wandelaars aan. Vooral zij is erg enthousiast. ‘Succes. En vooral: heel veel plezier!’ roept ze de passanten toe. De lange schaduw van de voorbijgangers houdt even de zon uit haar gezicht.

Voor Hoogeveldt staat een tweezitsbank met daarop drie studenten. Ook zij zijn vrolijk, drinken bier en wensen de lopers een prettige dag. Bij Sterrenbosch staat een ladder tegen een raam. In het kozijn zitten de bewoners, naast een Vierdaagsevlag. In de berm een bank. Tafeltje erbij. Koffiezetapparaat. En een student onder een rood dekentje. Een vijftigplus-wandelaar steekt de weg over om de slaper even onder zijn voeten te kietelen.

Ter hoogte van Sterrenbosch. Foto: Annemarie Haverkamp
Ter hoogte van Sterrenbosch. Foto: Annemarie Haverkamp

Via Gladiola
41.987 wandelaars passeerden vanmorgen vroeg de Radboud Universiteit. Het is dag twee van de Vierdaagse. Over de Heyendaalseweg lopen ze richting Hatert en dan naar Wijchen. Vrijdag komt het legioen opnieuw langs de universiteit. Over de Via Gladiola lopen ze hun triomf tegemoet. Ter hoogte van het Bestuursgebouw heeft de universiteit een café ingericht. Wie wil, kan daar meejuichen. Bier is er ook. / Annemarie Haverkamp

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!