Talenten welkom bij Make a Move

20 feb 2014

De beste studenten in contact brengen met de mooiste bedrijven. Dat is de inzet van Make a Move, onderdeel van AIESEC, dat dit jaar groot uitpakt met drie Talent Days in Amsterdam. ‘Bedrijven zijn nog steeds erg belust op het binnenhalen van jong talent.’

Foto: Creative Commons
Foto: Creative Commons

De formule van Make a Move is simpel: breng op een prachtige locatie de meest toonaangevende bedrijven samen met de meest talentvolle en gemotiveerde studenten. Make a Move organiseert al ruim tien jaar loopbaandagen, gericht op afzonderlijke universiteiten. Nieuw dit jaar is dat de negen lokale Make a Move-steden de handen ineen slaan met drie grote talentdagen in Amsterdam, op 15, 22 en 24 april.

De inschrijving is nauwelijks een week open en het loopt al behoorlijk storm, zegt Martine Onstein, in Nijmegen betrokken bij de Talent Days. Er wordt landelijk gemikt op zeshonderd aanmeldingen, een aantal dat de organisatie vervolgens met een uitgekiende selectieprocedure (cv-scans en motivatiegesprekken) zal terugbrengen tot 180 (zestig per dag). De drie dagen die plaatsvinden in de prestigieuze Zilveren Toren in Amsterdam, hebben elk een eigen accent: marketing, management en finance.

Hoe onderscheidt Make a Move zich van de andere talentdagen? ‘Vaak zit je op zo’n dag met twintig tot dertig studenten in een workshop met een vertegenwoordiger van een bedrijf. Echt contact is dan lastig’, zegt Onstein. Make a Move brengt maximaal tien studenten samen in sessies met de meest toonaangevende bedrijven, zoals Randstad, Essent, Mars en de Rabobank. ‘Er is voor studenten op zo’n dag echt iets te halen’, zegt Onstein.

Ook in deze economisch wat mindere tijd met minder vacatures laten de bedrijven toch graag hun gezicht zien, zo blijkt. Onstein: ‘Wij garanderen dat er zestig topstudenten staan, dat is aantrekkelijk voor bedrijven. Die zijn altijd op zoek naar jong talent dat gemotiveerd is om het bedrijf te leren kennen.’ / Paul van den Broek

De inschrijving loopt tot en met 10 maart. Alleen voor studenten die binnen achttien maanden verwachten af te studeren.

0 reacties

  1. Radboud Universiteit | Pearltrees schreef op 21 februari 2014 om 18:33

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!