Tandheelkunde licht en nieuw

04 nov 2016

Morgen is de eerste open dag voor aanstaande studenten in het geheel vernieuwde gebouw van Tandheelkunde. Op zaterdag 19 november is het open huis voor iedereen. Hoewel de renovatie nog niet helemaal is voltooid, zijn de meest in het oog springende vernieuwingen gerealiseerd.

Het gebouw heeft een spectaculaire sprong gemaakt van donker naar licht, met als opzet dat de patiënten – die voorheen vaak moesten zoeken – bij binnenkomst nu meteen kunnen zien waar ze moeten zijn. Alle balies zijn onderin het gebouw, met heldere bewegwijzering vanuit de nieuwe centrale hal, gerealiseerd onder de open, nieuw aangebrachte luifel. Ook de ooit wegbezuinigde koffiehoek is terug van weggeweest.

Manager Bedrijfsvoering Nicolai Giling noemt dit de ‘ziel van het gebouw’, die eraan moet bijdragen dat de bezoeker zich meteen bij binnenkomst thuis voelt. ‘De opzet is dat wie binnenkomt niet meteen het idee heeft dat hij “naar de tandarts moet”, je komt nu binnen in een andere sfeer, in een plek van ontmoeting.’ De behandelruimtes zijn weliswaar in de buurt, maar fraai weggewerkt achter houten lambriseringen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!