Theo Engelen stopt als rector magnificus

05 okt 2015

Theo Engelen legt per 1 december zijn functie als rector magnificus van de Radboud Universiteit neer. Dit doet hij vanwege ‘persoonlijke  redenen’. Engelen pakt zijn oude functie als hoogleraar Historische demografie weer op.

Theo Engelen stopt als rector van de Radboud Universiteit. Foto: Dick van Aalst
Theo Engelen stopt als rector van de Radboud Universiteit. Foto: Dick van Aalst

In een bericht op de website van de Radboud Universiteit kondigt het college van bestuur het vroegtijdig vertrek van Theo Engelen aan. Hij was pas in dienst als rector sinds 1 oktober 2014, toen hij de rectorsketen van Bas Kortmann overnam. Daarvoor was hij decaan van de letterenfaculteit.

Engelen zelf in het persbericht: ‘Om persoonlijke redenen zal ik mij per 1 december terugtrekken als rector magnificus van de Radboud Universiteit. Met genoegen heb ik mij het afgelopen jaar als rector magnificus ingezet voor deze universiteit.’ Engelen vraagt mensen niet te vragen naar de achterliggende overwegingen om zijn functie neer te leggen. ‘Ik zal hier geen mededelingen over doen.’ Ook de universiteit doet hier geen uitspraken over.

De opvolger van Engelen is nog niet bekend. De procedure voor het vinden van een nieuwe rector moet nog in gang gezet worden, laat universiteitswoordvoerder Martijn Gerritsen weten. De taak om een nieuwe rector te vinden, ligt bij het stichtingsbestuur van de universiteit.

Theo Engelen opende in september nog het academisch jaar. Niet lang daarna liet hij zijn gezicht niet meer zien bij officiële gelegenheden op de campus. / Mathijs Noij

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!