Dossier

Thomas van Aquino 4 loopt leeg

07 nov 2014

Nog voor de kerstvakantie staat de Thomas van Aquinostraat 4 leeg. Op een enkel kantoortje na: de redactie van Vox blijft bezet.

De Thomas van Aquinostraat 6 is klaar voor nieuwe bewoners. Foto: Annemarie Haverkamp
De Thomas van Aquinostraat 6 is klaar voor nieuwe bewoners. Foto: Annemarie Haverkamp

Liesbet Veenstra-Van Dijk heeft achter haar bureau al een stapel ingepakte dozen klaar staan. De docent statistiek bij Sociologie verhuist pas eind november, maar die dagen vallen middenin een onderwijsperiode. ‘Nu is het rustig’, verklaart ze. Het is haar vijfde verhuizing in zeven jaar, dus ze weet hoe het moet, inpakken. Haar nieuwe werkplek ligt in de Thomas van Aquinostraat 6. Prima kamer. ‘Ik ga er op vooruit qua oppervlakte.’

Alle bewoners van de Thomas van Aquinostraat 4 verkassen nog voor de kerstvakantie naar de gebouwen 6 en 8. Een enkeling neemt zijn intrek in het Spinozagebouw. ‘Voor het eerst zitten de sociale wetenschappers bij elkaar’, vertelt Esther Huijs. Ze coördineert de verhuizing namens de faculteit. De bibliotheek is al overgeplaatst naar 6 en ook de studentwerkplekken gingen al over. De gebouwen op de huisnummers 6 en 8 kwamen leeg nadat de rechtenfaculteit aan het eind van de zomer verkaste naar het nieuwe Grotiusgebouw.

Donker
Ria van Ooijen zit niet te wachten op de verhuizing. Ze is medewerker bij het Institute for Genderstudies op de begane grond van 4 en hecht aan haar lichte kamer. ‘Wij gaan naar nummer 8. Daar is het donkerder’, zegt ze. Daarbij: verhuizen is nooit leuk.

Als de Thomas van Aquinostraat 4 eind december bijna helemaal leeg is, wordt er verbouwd. Tijdelijk zal het pand onderdak bieden aan tandheelkundigen, omdat die hun eigen gebouw aan de Philip van Leydenlaan gerenoveerd zien worden. In mei 2015 kunnen de tandheelkundigen hun intrek nemen in de Thomas van Aquinostraat.

In de tussentijd blijven enkele kantoortjes bewoond op nummer 4: medewerkers van de Radboud Docenten Academie hebben er tijdelijk hun toevlucht genomen in verband met de verbouwing van  thuishaven Erasmusgebouw (twintigste verdieping). Ook de redactie van Vox bivakkeert er. Maar als er teveel geluidsoverlast ontstaat door de verbouwing nemen ook de redacteuren hun computers onder de arm om elders te overwinteren.

In 2017 verhuizen de tandheelkundigen terug naar hun eigen gebouw en gaan de Thomas van Aquinostraat 2 en 4 tegen de vlakte. Twee jaar later moet op die plek een nieuw, hoog gebouw staan. Hoe dat eruit komt te zien, is nog niet bekend. Waar de redactie van Vox tegen die tijd neerstrijkt, evenmin. / Annemarie Haverkamp

3 reacties

  1. anouk schreef op 7 november 2014 om 07:39

  2. Jan schreef op 7 november 2014 om 16:24

    Heel sociale wetenschappen? Naar mijn weten behoort het dak boven de sectie communicatiewetenschap nog steeds aan tva2. Waarom Tva6 geen tandheelkunde en 4 nog even laten voor wat het is?

    • Anne-Marijn schreef op 9 november 2014 om 12:20

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!