Thuiswerken? Leen een bureau van de universiteit

20 apr 2022

Voor de inrichting van hun thuiswerkplek kunnen medewerkers van de Radboud Universiteit voortaan een bureau, bureaustoel en ICT-materiaal van de universiteit in bruikleen krijgen. Wie uit dienst gaat, moet de artikelen teruggeven.

Medewerkers die ook na de coronacrisis willen blijven thuiswerken, kunnen bij de Radboud Universiteit middelen in bruikleen krijgen voor een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. Ze kunnen kiezen voor een zit-sta-bureau, een bureaustoel, een monitor, een toetsenbord, een muis, een laptop-houder en een docking station. Wie uit dienst gaat, moet de faciliteiten teruggeven aan de universiteit.

De nieuwe regeling vervangt de financiële tegemoetkoming van 250 euro om een thuiswerkplek in te richten, die tijdens de coronacrisis in het leven werd geroepen. ‘Dat was een kortetermijnregel’, licht universiteitswoordvoerder Martijn Gerritsen toe.

Duurzaam

Op basis van duurzaamheidsoverwegingen is nu gekozen voor bruikleen. ‘Meubilair van collega’s die stoppen met werken, kan daarna weer door anderen worden gebruikt’, aldus Gerritsen. ‘Dat geldt ook voor de thuiswerk-ICT-voorzieningen.’

Medewerkers die de faciliteiten willen aanvragen, kunnen dit doen via het intranet van de Radboud Universiteit. Uiterlijk drie weken na bestelling worden de spullen thuisbezorgd.

Faciliteren

Volgens Gerritsen willen veel medewerkers, nu alle beperkende maatregelen zijn opgeheven, graag een deel van de tijd thuis blijven werken. Eerder vertelde rector Han van Krieken al tegen Vox dat de universiteit thuiswerken voor medewerkers wil faciliteren. ‘Voor corona was de lijn: iedereen werkt op de campus, tenzij het niet anders kan’, aldus de rector. ‘Maar mensen zullen in goed overleg met hun leidinggevende meer thuis kunnen werken.’

In hetzelfde gesprek benadrukte de rector dat het college van bestuur thuiswerken niet ziet als een oplossing voor het ruimtegebrek op de campus. Het nieuwe campusplan, dat antwoorden moet geven op vragen rondom ruimtegebrek en huisvesting op de campus, wordt nog dit voorjaar verwacht.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!