Tien Nijmeegse wetenschappers ontvangen Vidi-beurs

29 jun 2023 ,

Onderzoeksfinancier NWO heeft zeven wetenschappers van de Radboud Universiteit en drie van het Radboudumc een Vidi-beurs van maximaal 800 duizend euro toegekend. Daarmee kunnen ze de komende vijf jaar hun onderzoeksgroep verder uitbouwen.

De rol van sport als onderdeel van de behandeling bij een depressie, micro-organismen die methaan kunnen omzetten in stroom en de versmelting van mens en technologie. Het zijn zomaar drie thema’s waar Nijmeegse wetenschappers de komende jaren uitgebreid onderzoek naar kunnen doen dankzij steun van NWO. Vandaag maakt de wetenschapsfinancier bekend dat 97 ervaren onderzoekers een Vidi-beurs ontvangen.

Vorig jaar kende NWO een recordaantal van 101 Vidi-beurzen toe. Die piek volgde na een dip tijdens de coronapandemie. Nu zijn er dus vier beurzen minder uitgedeeld. Met 10 beurzen was de Universiteit Utrecht opnieuw het succesvolst. Nijmegen scoort ook goed: de Radboud Universiteit en het Radboudumc halen samen eveneens tien beurzen binnen.

Voor deze Vidi-ronde beoordeelde NWO de aanvragen van 551 onderzoekers: 304 mannen, 244 vrouwen en 3 genderneutrale aanvragers. Uiteindelijk kregen 54 mannen (56 procent) en 43 vrouwen (44 procent) een beurs. Dat is een honoreringspercentage van 18 procent.

De Vidi-beurzen maken deel uit van het Talentprogramma van NWO. Voor beginnende wetenschappers zijn er de Veni-subsidies, daarna volgen de Vidi-subsidies voor ervaren wetenschappers en de zeer ervaren wetenschappers kunnen een aanvraag indienen voor een Vici-subsidie.

 

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!