Tijd voor actie

19 mrt 2012

De inleidende beschietingen zijn achter de rug, het is tijd voor actie. Studentenorganisaties houden een landelijke actieweek om te protesteren tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Ook in Nijmegen staat het een en ander te gebeuren. Maar wat?

ProtestHet zwaartepunt in Nijmegen ligt  op dinsdag. Die dag verzamelen protesterende studenten zich om half twee bij het Centraal Station. Ze lopen in een demonstratiemars richting Grote Markt, waar enkele politici en andere prominenten zullen speechen.

Debat
Dinsdagavond is in Lux een debat. Onderwerpen als het bindend studieadvies en de langstudeerboete besproken door onder anderen de Kamerleden Sander de Rouwe (CDA), Tanja Jadnanansing (PvdA) en collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth.

Deens
Vandaag is er in Nijmegen nog niet zo veel te doen, de landelijke focus ligt op Wageningen en Zwolle. De enige Nijmeegse activiteit komt van studentenvakbond AKKU: die biedt de Nijmeegse student een cursus Deens aan. Handig, zo stelt de vakbond, voor de student die van plan is in Denemarken te gaan studeren. Daar wordt wél genoeg in onderwijs geïnvesteerd, aldus AKKU. / Mark Merks

De cursus Deens is op maandagavond om 19.30 uur. De demonstratie begint dinsdagmiddag om 13.30 uur bij het Centraal Station in Nijmegen. Het debat in Lux begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk voor studenten.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!