Toekomst Molenstraatkroegen van horecaondernemer Oubaha blijft onzeker; wel open tijdens intro

15 aug 2024

De toekomst van heel wat studentenkroegen in de Molenstraat hangt aan een zijden draadje. Tijdens de introductie zijn de kroegen van horecaondernemer Khalid Oubaha, die in financieel zwaar weer verkeert, nog gewoon open. Wat daarna gebeurt, is op dit moment niet duidelijk.

Drie Gezusters, Café van Buren, De Bieb en Club Novia. Tijdens de introductieweek van de Radboud Universiteit, die zondag begint, zullen ongetwijfeld weer heel wat studenten hun weg vinden naar de kroegen in de Molenstraat. Of dat ook de rest van het collegejaar het geval is, is op dit moment niet duidelijk.

Bovenvermelde kroegen zijn slechts een kleine greep uit de horecazaken van de Nijmeegse horecaondernemer Khalid Oubaha. In de coronaperiode kwam Oubaha, die in totaal 24 horecazaken met zo’n vijfhonderd medewerkers heeft in Nijmegen, Arnhem en Enschede, in financiële problemen. Daar is hij nooit van hersteld.

Crediteuren

Begin juli bleek uit berichtgeving van dagblad De Gelderlander dat een reddingsplan om de horecazaken van Oubaha voor een faillissement te behoeden, een zogeheten WHOA-procedure, het niet gehaald had.

Het gros van de schuldeisers, waaronder bierbrouwers als Heineken en Grolsch, een schoonmaakbedrijf en meer dan honderd kleinere crediteuren waren akkoord met de deal, maar de Belastingdienst en bierbrouwer AB-Inbev stemden niet in. Daarop weigerde de rechter de WHOA-procedure goed te keuren.

Slagingskansen

Kort daarna verleende de rechtbank uitstel van betaling aan Oubaha. Advocaat Tian Herstel is door de rechtbank aangesteld als bewindvoerder om advies te geven over een nieuw akkoord met de schuldeisers. Naar verwachting zal pas na de introductieperiode meer duidelijkheid bestaan over de slagingskansen van een akkoord, laat Herstel weten in een schriftelijke reactie aan Vox.

Volgens Herstel is het nog steeds de intentie om de horecagelegenheden – zowel in Nijmegen, Arnhem als Enschede – open te houden.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!