Topteam Radboudumc snelste op record-Zevenheuvelenloop

18 nov 2018

Topteam 1 van het Radboudumc heeft de bedrijvenloop van de 35ste Zevenheuvelenloop gewonnen. Het hield een ploeg van de Nationale Politie net achter zich.

Snelste universiteitsteam was Donders Wonders, van het Donders Instituut. Het eindigde zondagmiddag als twintigste. Lopers uit een Zevenheuvelenteam (vijf tot tien mensen) lopen niet gezamenlijk, maar individueel – net als alle lopers. Hun individuele eindtijden bepalen samen de teamscore. Ruim vierhonderd teams deden mee dit jaar.

Snelste loper van de Nijmeegse campusteams was Teije van Prooije van ‘Radboudumc 24’, met een tijd van 52 minuten en 57 seconden. Esmé Möricke (Radboudumc Topteam 1) was met exact 56 minuten de snelste vrouwelijke teamloopster.

Joshua Cheptegei won de wegwedstrijd over vijftien kilometer met een tijd van 41 minuten en vijf seconden –  een nieuw wereldrecord. De vorige toptijd was acht seconden langzamer en stamde uit 2010. Snelste vrouw over de zeven heuvelen was zijn landgenoot Stella Chesang uit Oeganda, die na 47 minuten en 18 seconden over de streep kwam. De Nijmeegse toploopster Susan Krumins-Kuijken werd knap derde, op 23 seconden van Chesang.

Zevenheuvelennacht

Triatleet Wesley Mols was de rapste Nijmeegse student. De medisch bioloog in opleiding finishte na 47 minuten en 31 seconden. Een persoonlijk record (waar de masterstudent al op hoopte) en goed voor plaats 32 in de einduitslag. Hij eindigde hiermee vijftien plaatsen boven Ties van den Hurk, de snelste loper van studentenhardloopvereniging ’t Haasje (48 minuten en evenzoveel seconden). Lotte van der Pol was de snelste vrouw van ’t Haasje. Met 54 minuten en 11 seconden werd zij achttiende bij de vrouwen.

Het hardloopteam van Radboud Services was zaterdagavond de snelste campusploeg tijdens de Zevenheulevennacht, de wegwedstrijd over zeven kilometer die sinds zes jaar vooraf gaat aan de Zevenheuvelenloop. Het team onder leiding van Jaap van der Linden werd vijfde. De Deurnese Mark van Kessel won de avondwedstrijd bij de mannen (21:53), Roos Blokhuis van ARSV Passaat was met 24 minuten en dertien seconden snelste vrouw.

Ruim twintig duizend deelnemers haalden zondagmiddag de finishlijn van de Zevenheulenloop. Aan de Zevenheuvelennacht deden zevenduizend lopers mee. Ook was er eerder op de zaterdagavond nog een korte loop voor basisschoolleerlingen, waaraan zo’n duizend kinderen meededen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!