Tot eind april kan je een speld horen vallen op de campus

01 apr 2020

Nog zeker tot 28 april blijft het erg stil in en rond de universiteit. Gebouwen zijn slechts beperkt geopend en het Sportcentrum en alle cateringvoorzieningen zijn tot die tijd sowieso dicht. Dat schrijft het college van bestuur in een bericht op de website van de universiteit.

Gisteravond maakte het kabinet, in samenwerking met het RIVM, bekend dat de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden verlengd tot en met 28 april. Dat betekent dat scholen, restaurants en cafés tot die dag dicht blijven. ‘Het is zeker nog niet gezegd dat we daarna terug gaan naar normaal’, zei minister-president Mark Rutte in een druk bekeken persconferentie.

De beslissing van de regering heeft ook gevolgen voor de Radboud Universiteit, blijkt uit een bericht op de website. Tot en met 28 april zijn alle gebouwen van de campus slechts geopend tussen half negen en half vijf. Alleen via de hoofdingang en na intekenen bij de portier kunnen studenten en medewerkers in de gebouwen naar binnen. Medewerkers wordt gevraagd om thuis te blijven werken, tenzij het echt niet anders kan. Ook het Radboud Sportcentrum, alle cateringvoorzieningen en Spar University blijven zeker tot en met 28 april gesloten.

Boeken uitlenen

Eerder werd al bekend dat al het fysiek onderwijs op de campus geschrapt wordt tot 1 juni. Tot die tijd moeten ook alle tentamens online worden afgenomen. ‘Wanneer in de tussentijd de overheidsvoorschriften versoepeld worden, wordt bekeken welke activiteiten er mogelijk zijn op de campus’, schreef het college van bestuur daarover in een mail aan alle studenten en medewerkers.

Ook alle studiewerkplekken, de studentenbalie en Theaterzaal C zijn tot 1 juni gesloten. Boeken uitlenen is nog mogelijk in de beperkt geopende universiteitsbibliotheek, alle andere bibliotheken zijn dicht.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!